Ehliyet yenilemede son gün açıklandı! Yapmayanı ceza bekliyor!

Ehliyet yenilemede son gün açıklandı! Yapmayanı ceza bekliyor!
Bakanlık, ehliyet yenilemek için son gün 31 Aralık 2022 dedi. 1 Ocak 2016'dan önceki yıllara ait ehliyeti olanlar ehliyetlerini değiştirmek zorunda. Peki ehliyet nasıl yenilenir? İşte detaylar…

EHLİYET YENİLEMEDE SON GÜN AÇIKLANDI! YAPMAYANA CEZASI...

Ehliyet sahiplerine, İçişleri Bakanlığı tarafından, 1 Ocak 2016''dan önce düzenlenen ehliyetlerin yenilenmesi için süre verilmiş, bu süre 31 Aralık 2022''ye kadar uzatmıştı. Eski tip ehliyetlerin yenileme işleminin doğabilecek cezaların önüne geçilmesi için 2022''nin sonuna kadar yapılması gerekiyor.

NASIL EHLİYET YENİLENİR?

Yeni tip sürücü belgesi için ALO 199, "ALO 199 Mobil Uygulama" veya "nvi.gov.tr" adresinden randevu alınabilecek. Eski tip sürücü belgesi olanlar, 31 Aralık''a kadar belgelerini yenilemeleri durumunda 13 lira değerli kağıt bedeli ve 2 lira vakıf payı ödeyecek.

31 Aralık 2022''den sonra eski tip sürücü belgesini yenilemek için başvuranlar, 2023 yılı için belirlenen gerekli harçlar (sürücü belgesi harcı), değerli kağıt bedeli ve vakıf ücretini ödeyerek yeni tip sürücü belgesi için başvurabilecek.

EHLİYET YENİLEMDE İSTENEN EVRAKLAR

Kimlik Belgesi

Sürücü Sağlık Raporu

Sürücü belgesi değerli kâğıt ve harç bedeli, vakıf payı

1 adet Biyometrik fotoğraf

Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan

Adli Sicil Belgesi (Elektronik ortamda sistemden kontrol edilmektedir. Ayrıca Edevlet üzerinden temin edilebilir.)

YENİLEME ZAMANI GEÇİCİ SÜRÜCÜ BELGESİ

Başvuruda bulunan kişilerin sürücü belgeleri kendileri ulaşana kadar geçen sürede nüfus müdürlüklerinden ya da e-Devlet üzerinden alınan geçici sürücü belgesiyle araçlarını kullanabiliyor. Eski sürücü belgesini yeni tip sürücü belgesiyle değiştirmek isteyen kişiler, başvuru yoğunluğundan kaynaklı yaşanabilecek mağduriyetleri göz önünde bulundurarak müracaatlarını yılın son aylarına bırakmamaları isteniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar