Efsane gerçek oldu: Pembe fil yavrusu kameralara yakalandı

Efsane gerçek oldu: Pembe fil yavrusu kameralara yakalandı
Güney Afrika'daki Kruger Ulusal Parkı'nda su birikintisinin yanında oynayan nadir bir pembe albino fil yavrusunun sevimli görüntüleri ortaya çıktı.

Yaklaşık 1 yaşındaki bu erkek yavru, parkta bir su birikintisinde başka bir yavru ile oynarken görüntülendi. Filler genellikle gri renklidir, ancak bu yavru, albinizm adı verilen bir genetik bozukluk nedeniyle pembe bir cilde ve açık renk saçlara sahip.

2.jpg

ALBİNİZM NEDİR?

Albinizm hastalığı göz, saç ve derideki pigmentten sorumlu olan melanin adlı molekülün üretimini durdurması durumunda görülür. Albinizm nadir görülen bir durumdur ve yalnızca her iki ebeveyn de mutasyona uğramış geni taşıdığında ve yavrularına aktardığında kendini gösterir. Bu durum görme bozukluğuna neden olur ve renkli kürk, pul veya deri yokluğu, hayvanların çevrelerine karşı kamufle olma yeteneklerini kaybettikleri anlamına gelir.

3.jpg

KRUGER MİLLİ PARKI'NDAKİ PEMBE FİL YAVRUSU

Kruger Milli Parkı'nda görüntülenen pembe fil yavrusu, parkta daha önce de görülen bir fil yavrusuna benziyor. Her iki yavrunun da sürüye tamamen kabul edilmiş göründüğü belirtiliyor. Safari operatörü Theo Potgieter, "Bu son derece nadir ve özel hayvanlara tanıklık edebilmek her zaman bir ayrıcalıktır" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar