Kirayı karşılayamayan öğrenci aile evine döndü: Okula uçakla gidip geliyor...

Kirayı karşılayamayan öğrenci aile evine döndü: Okula uçakla gidip geliyor...
Türkiye'deki barınma krizi, artan kiralar ve küresel sorunların bir benzeri Kanada'da yaşanıyor... Kirayı fazla bulan bir öğrenci, çözümü aile evine dönmekte buldu. Ailesinin yanına taşınan genç öğrenci, okula uçakla gidip geliyor...

Vancouver'da üniversite okuyan Tim Chen, kira fiyatlarının hızla yükselmesiyle karşılaşınca yaratıcı bir çözüm bulmaya karar verdi.

Ev kirasının 2500 dolara çıkmasıyla, yakınlarında bir ev tutmak mali açıdan zorlayıcı hale geldi. Bunun üzerine Chen, ailesinin yaşadığı Calgary'ye taşınmaya karar verdi.

chenctvjpg-hliggvbb902rpde6ojjclq.jpg

Calgary'den Vancouver'a olan mesafenin 430 kilometre olduğunu belirten Chen, uçakla seyahat etmenin maliyetinin oldukça uygun olduğunu söyledi. Bir uçuş için yaklaşık 110 dolar harcadığını belirten Chen, her gün okula gitmek zorunda olmadığını ve haftada sadece iki dersin katılımının zorunlu olduğunu dile getirdi.

gg8xvazauaa-hrt.jpg

Toplamda üç saatlik ders aldığını ve derslerden sonra otobüsle havaalanına gidip evine döndüğünü ifade etti. Chen, bu düzenlemelerin sıradan günlerinde nasıl işlediğini açıklarken, Mayıs ayında mezun olacağını ve bu süreçten sonra uçakla seyahatinin sona ereceğini belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar