Eber Gölü’nde 7.yangın! Yine dumanlar yükseldi

Eber Gölü’nde 7.yangın! Yine dumanlar yükseldi
Afyonkarahisar’da yer alan Eber Gölü’nde yedinci yangın çıktı. Geniş bir alana yayılan yangın, Sultandağı ve Bolvadin ilçelerinde de görüldü.

EBER GÖLÜ'NDE 7. YANGIN! NE OLUYOR?

Eber Gölü, son zamanlarda art arda çıkan yangınlar ile dikkatleri üzerine ekiyor. Gölde Kasım ayı boyunca toplamda 7 yangın meydana geldi. Yangın sayısının 1 ay içerisinde bu rakama ulaşması ise kundaklama şüphesi yarattı.

Son günlerde çıkan yangınlarla gündeme gelen Türkiye’nin en önemli gölleri arasında yer alan Eber Gölü’nde yine yangın çıktı.

 

 

Çıkan yangınlar sebebiyle bölgede birçok kamış ve hayvan telef oldu. Rüzgârın etkisiyle geniş bir alana yayılan yangına Sultandağı, Bolvadin ve Çay ilçelerinden gelen itfaiye ekipleri tarafından müdahale edildi.

Gölden yükselen alev ve dumanlar kilometrelerce uzaklıktan görülürken yangın saatler sonra yoğun uğraşlar sonucu söndürüldü. Gölde son 1 ayda çıkan yangın sayısı 7 olurken, durum akıllarda soru işareti bırakmaya devam etti. 

 

 

YANGINLARLA NASIL MÜCADELE EDİLECEK?

 Eber Gölü’nün Afyonkarahisar kısmında kalan köylerdeki vatandaşlara yönelik DKMP ekipleri tarafından bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışması başlatıldı. 

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Afyonkarahisar 5. Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından ‘Akşehir-Eber ulusal öneme haiz sulak alanda’ meydana gelen saz yangınları ve saz kesimleri hakkında bilgilendirme çalışması yapıldı. Çalışma çerçevesinde Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesine bağlı Derekarabağ köyünde bilgilendirme toplantısı yapılarak köy sakinlerine saz yangınları ve saz kesimleri hakkında sunum yapıldı. Bilgilendirme toplantısına jandarma ekipleri de katıldı.  (İHA)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar