Bu kadar da vicdansızlık olmaz! Yaşlı kadını yatağa bağlayıp altınlarını çaldılar...

Bu kadar da vicdansızlık olmaz! Yaşlı kadını yatağa bağlayıp altınlarını çaldılar...
Afyonkarahisar’da yaşanan hırsızlık olayı “İnsanlık ölmüş” dedirtti. Evinde yalnız başına yaşayan 96 yaşındaki kadının evine 3 hırsız girdi. Yaşlı kadının, yüzünü başörtüsüyle kapatıp ellerinden karyolaya bağlayan 3 şahıs, evde bulunan 2 cumhuriyet altını ve 900 TL’yi alıp kayıplara karıştı.

Afyonkarahisar''da yaşan bu olay "Bu kadar vicdansızlık olmaz" dedirtti. 96 yaşındaki yaşlı kadına adeta işkence ederek parasını çalan hırsızlar, bunu iki cumhuriyet altını ve 900 TL para için yaptı. Kendi imkanlarıyla bağlandığı yerden kurtulan kadın evinin bahçesinde baygın hâlde bulundu. 3 vicdansız hırsızın yakalanarak cezaevine gönderildiği öğrenilirken, yaşlı kadının yurt dışında yaşayan oğlu bu haberle annesinin yanına geldi. Kadın yaşadığı o korku dolu anları gözyaşlarıyla anlattı.

 

96 yaşındaki kadını ellerinden yatağa bağlayıp... Oğlu haberi aldığında dünyası başına yıkıldı

 

YAŞLI KADINA ADETA İŞKENCE YAPTILAR

Bolvadin ilçesine bağlı Özburun beldesi Üsküdar mahallesinde meydana gelen olayda, edinilen bilgilere göre, evinde yalnız yaşayan Fidan Yayla’nın (96) evine 8 Ocak''da gece geç saatlerde kimliği belirsiz şahıslar girdi.

Evin elektriğini kestikten sonra camı kırarak içeri giren hırsızlar, karyolasında uyuyan Fidan’ı başörtüsü ile yüzünü kapatıp ellerinden karyolaya bağladılar. 3 şahıs evin altını üstüne getirip yaşlı kadının iki cumhuriyet altını ile biriktirdiği 900 TL parasını alıp yaşlı kadını o hâlde bırakıp evden ayrıldı.

KENDİ İMKANLARIYLA KURTULDU

Kendi imkanları ile bağlandığı yerden kurtulup yaklaşık 20 metre sürünerek evinin bahçesine çıkan Fidan Yayla, bağırarak çevresindekilerden yardım istedi. Yaşlı kadının çığlıklarını duyan komşuları yardıma koşarken, Fidan’ı evinin bahçesinde baygın bir şekilde buldu. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından talihsiz kadın hastaneye kaldırıldı.

 

AW807235_02

 

TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİLER

Meydana gelen olayın ardından Bolvadin İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri şahısların yakalanması için çalışma başlattı. Şüphelilerin kimliklerini tespit eden polis, M.K., O.T. ve K.T., isimli şahısları düzenledikleri operasyon ile kıskıvrak yakalayarak gözaltına aldı. Sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

 

AW807235_04

GAZİ "DÜNYAM BAŞIMA YIKILDI"

Yaşlı kadının yurt dışında yaşayan oğlu Gazi Yayla ise olayı haber alır almaz annesinin yanına geldiğini söyledi. Yayla,“Olay günü Avrupa’da yatsı namazı kılıyordum ve komşulardan bir telefon geldi ‘evinize girmişler annen baygın şekilde hastaneye kaldırıldı’ diye. O an sanki dünyam başıma yıkıldı. Hemen bilet alıp buraya geldim. Evimde kamera olmamasına rağmen Bolvadin jandarmasından Allah razı olsun olayı çözdü. Evimi yerinden kaldırıp götürselerdi ‘vah’ demezdim ama anama bunu yapmasalardı” ifadelerini kullandı. (İHA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar