e-Devlet şifre sisteminde büyük değişiklik: Yeni dönem başlıyor

e-Devlet şifre sisteminde büyük değişiklik: Yeni dönem başlıyor
Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan vatandaşların devlet işlerini daha hızlı ve kolay bir şekilde yapmasına imkan sağlayan e-Devlet'in şifre sisteminde bir değişikliğe gidildi. Artık vatandaşlar Türksat kablo abone merkezlerinden yapabilecek.

Türkiye'nin dijital platformu olan e-Devlet Kapısı'nda şifre alma işlemleri için yeni bir dönem başladı. Artık e-Devlet şifresi almak isteyen kullanıcılar Türksat kablo abone merkezlerinden de bu işlemi yapabilecek.

Türksat tarafından yapılan açıklamaya göre, 64,5 milyon kayıtlı kullanıcıya sahip olan ve bürokrasinin azaltılması amacıyla kurulan e-Devlet Kapısı için şifre alma işlemleri Türksat kablo abone merkezlerinde yapılabilecek. Bu gelişme, vatandaşlara daha geniş bir yelpazede erişim imkanı sağlayarak e-Devlet kullanımını kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Ayrıca, e-Devlet Kapısı web sayfası ve mobil uygulama üzerinden yapılan "e-Devlet Kapısı Memnuniyet Anketi" sonuçlarına göre, e-Devlet Kapısı memnuniyet oranı yüzde 95,3'e ulaştı. Bu, platformun vatandaşlar arasında giderek daha fazla tercih edildiğini gösteriyor.

Geçen yıl sonu itibarıyla 64,3 milyon kullanıcısı bulunan e-Devlet Kapısı, 4 milyar 399 milyon giriş sayısıyla rekor kırmıştı.

E-Devlet Şifresi Nasıl Alınır?

e-Devlet şifresi almak isteyenler, PTT'den hizmet almaya devam edebilirler. e-Devlet şifresini içeren zarf, PTT Merkez Müdürlükleri aracılığıyla şahsen başvurarak ve T.C. Kimlik numarasını ibraz ederek temin edilebilir.

e-Devlet, vatandaşların bilgi edinme, başvuru yapma, ödeme gerçekleştirme, izin alma ve kayıt olma gibi birçok hizmeti elektronik ortamda kullanabilmelerini sağlayarak büyük bir kolaylık sunuyor. Bu sayede vatandaşlar, resmi işlemlerini daha hızlı ve etkili bir şekilde tamamlayabiliyorlar.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar