Alınan önlemler yeterli olmadı: Her gün 200 kadar sığınmacı kaçak giriş yapıyor

Alınan önlemler yeterli olmadı: Her gün 200 kadar sığınmacı kaçak giriş yapıyor
Suriye, Afganistan ve Pakistan'dan Türkiye'ye yapılan düzensiz göç hareketi devam ediyor. Ağrı ve Van gibi sınır hatlarında alınan önlemlere rağmen durmayan kaçak girişler, bölge halkının tepkisini çekti. Sınır noktalarından günde ortalama 200 kaçak giriş olduğu belirtilirken, CHP Van İl Başkanı Bedirhanoğlu, “Burada devletin göz yumduğu bir durum açığa çıkıyor'' yorumunda bulundu.

SINIRLAR DELİK DEŞİK: GÜNLÜK KAÇAK GÖÇMEN SAYISINI AÇIKLADI!

Türkiye''nin demografik yapısına karşı en büyük tehlike olarak görülen düzensiz göç hareketleri tüm hızıyla devam ediyor. Hükümet ortakları arasında da çatlaklar yaratan kaçak göçmen soruna karşı alınan göstermelik önlemlerin de yetersiz kaldığı belirtiliyor. Her gün yaklaşık 200 düzensiz göçmen Van ve Ağrı sınır köylerine kaçak olarak giriyor. CHP Van İl Başkanı Seracettin Bedirhanoğlu, “Burada devletin göz yumduğu bir durum açığa çıkıyor. Yüksek askeri teknolojiye, SİHA ve İHA’lara sahip bir ülkede insanlar elini kolunu sallayarak akın akın sınırı geçiyorsa bu ülkede demek ki geçişlere göz yumuluyor” ifadelerini kullandı.

ALINAN ÖNLEMLER YETMEDİ

Cumhuriyet''ten Yusuf Ziya Cansever'' in haberine göre, Ağrı-İran ve Van-İran sınırında üç metre yüksekliğinde örülen duvar, yüksek güvenlik önlemleri, termal kameralar ve optik gözetleme kuleleri göç dalgasını önlemek için yeterli olmazken, hem bölge halkından hem de metropollerde yaşayan vatandaşlardan tepkiler gelmeye devam ediyor. CHP Ağrı İl Başkanı Nihat Aslan ise “Ağrı il örgütümüzün düzensiz göçmenlerle zaman zaman yaptığı görüşmelerde Türkiye’ye güzergâhtaki diğer ülkelerden daha rahat ve sorunsuz geçiş yaptıklarını söylemesi bizleri düşündürüyor. Afgan ve Pakistanlı göçmenler Irak ve İran’da karşılaştıkları sorunların hiçbiri ile ülkemizde karşılaşmaması aslında en büyük sorundur” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar