Duşta ve trafikte dikkat: Sağlığınız için mutlaka yapmalısınız

Duşta ve trafikte dikkat: Sağlığınız için mutlaka yapmalısınız
Bilim insanları tarafından son yapılan araştırmalarda duşta ve trafikte mutlaka sağlığınız için müzik dinleyip şarkı söylemeniz gerektiği açıklandı. Peki ama neden?

Duş almak sadece temizlenmek için değil, aynı zamanda enerji dolu bir başlangıç yapmak için mükemmel bir fırsattır. Ancak, duş sırasında sadece suyun sesini duymak yerine biraz müzik eklemenin ruh halinizi nasıl etkileyebileceğini hiç düşündünüz mü?

Yapılan yeni bir araştırmaya göre, duşta şarkı söylemenin bir dizi olumlu etkisi olduğu ortaya çıktı. Bilim insanları sürekli olarak su sesini duymanın insanları gerebileceğini ve bundan dolayı da strese sokabileceğini belirtti. Bu yüzden hem duşta hem de trafikte yağmurlu havalarda şarkı söylemenin veya dinlemenin gerektiğini belirtti. Bilim insanları tarafından yapılan açıklamalara göre şarkı söylemek vücutta endorfin salınımını arttırıyor. Endorfin salınımının artması ile birlikte kişi kendini daha mutlu ve enerjik hissediyor.

nefes-almak.jpg

Araştırmaya göre, duşta şarkı söylemenin ayrıca vücuttaki kasları gevşetebildiği ve fiziksel rahatlama sağlayabildiği belirlendi. Özellikle ritmik şarkılar daha düzgün nefes almanıza imkan sağlıyor ve bu da enerji veriyor.

stres.jpg

Uzmanlar, duşta şarkı söylemenin sadece duygusal ve ruhsal rahatlama sağlamakla kalmayıp aynı zamanda kendine güveni artırabileceğini ve iletişim becerilerini geliştirebileceğini belirtiyor. Sesinizi duymanın ve şarkı sözlerini ifade etmenin, özgüveni artırarak iletişim becerilerini güçlendirebileceği vurgulanıyor.

Bu nedenle, duş alırken sevdiğiniz şarkıları söylemek sadece eğlenceli bir aktivite olmanın ötesinde, sağlığınıza bir dizi olumlu katkıda bulunabilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar