Dursun Özbek, Erden Timur ve 5 Süper Lig kulübü, PFDK'ye sevk edildi

Dursun Özbek, Erden Timur ve 5 Süper Lig kulübü, PFDK'ye sevk edildi
TFF, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ve Başkan Vekili Erden Timur ile Galatasaray, Fenerbahçe, Gaziantep FK, Yılport Samsunspor ve Mondihome Kayserispor'u Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna sevk etti.

TFF'den yapılan bir açıklamada, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in 12 Ocak tarihindeki beyanları nedeniyle "Hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkında açıklamalar" maddesinden ve 16 Ocak'taki açıklamaları sebebiyle "Sportmenliğe aykırı hareket"ten PFDK'ye sevk edildiği açıklandı. Özbek'in, Galatasaray Kulübünün sosyal medya hesabından yapılan video paylaşım dolayısıyla ayrıca "Hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkında açıklamalar" nedeniyle de disipline gönderildiği belirtildi.

Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur'un 12 Ocak tarihinde yapılan bir basın toplantısındaki ifadelerinden dolayı "Sportmenliğe aykırı hareket" sebebiyle PFDK'ye sevkine karar verildiği belirtilirken, Galatasaray Kulübünün de aynı basın toplantısında başkan ve yöneticisinin beyanları nedeniyle disipline gönderildiği aktarıldı.

Galatasaray'nda Mondihome Kayserispor karşılaşmasındaki çirkin ve kötü tezahürat ile karşılaşmasından sonra sosyal medya hesabından yapılan bir paylaşım nedeniyle hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkında açıklamalar ile sportmenliğe aykırı hareket maddelerinden PFDK'ye sevk edildiği belirtildi.

Hukuk müşavirliğinin, Fenerbahçe'yi saha olayları ve merdiven boşluklarının boş bırakılmaması, Gaziantep FK'yi saha olayları ve çirkin ile kötü tezahürat, Yılport Samsunspor'u çirkin ve kötü tezahürat, Mondihome Kayserispor'u da 6 oyuncusunun sarı görmesi sebebiyle takım halinde sportmenliğe aykırı hareket sebeplerinden disipline gönderdiği belirtildi.

Samsunspor maçında kırmızı kart gören EMS Yapı Sivassporlu futbolcu Fode Koita'nın da kural dışı hareketinden ötürü tedbirli olarak PFDK'ye sevk edildiği belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar