Dünya’nın en sıcak mart ayı bu yıl yaşandı

Dünya’nın en sıcak mart ayı bu yıl yaşandı
Avrupa Birliği'ne bağlı Copernicus İklim Değişikliği Servisi'nin (C3S) son raporuna göre, dünya 2024 Mart ayında tarihindeki en yüksek sıcaklık ortalamalarını deneyimledi.

Raporda, geçtiğimiz on aylık süreçte her ayın, kendisinden önceki yıllara kıyasla sıcaklık rekorları kırdığı belirtildi. Özellikle son 12 aylık periyot, gezegen tarihindeki en sıcak dönem olarak kayıtlara geçti. Nisan 2023'ten Mart 2024'e kadar olan süreçte, küresel ortalama sıcaklık, sanayi öncesi dönemin ortalama değerlerinden 1,58°C daha fazla oldu.

8787.jpg

C3S Direktör Yardımcısı Samantha Burgess, durumun uzun vadeli ve endişe verici bir trendi işaret ettiğini vurgulayarak, "Her ay bu tür rekorlar kırılması, iklimimizin hızla değiştiğinin açık bir göstergesi" şeklinde konuştu.

Sıcaklık artışlarının sonuçları arasında Venezuela'da Ocak-Mart döneminde rekor orman yangınları ve Güney Afrika'da şiddetli kuraklık yaşanması gibi olaylar yer aldı. Bu durum, tarımı olumsuz etkileyerek milyonlarca insanı açlık riskiyle karşı karşıya bıraktı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar