Dünyaca ünlü içecek şirketinde ortaklar birbirine girdi! 95 milyon dolarlık iddia

Dünyaca ünlü içecek şirketinde ortaklar birbirine girdi! 95 milyon dolarlık iddia
Dünyaca ünlü içecek şirketi Tamek Holding’in sahipleri Pepsi ile davalık oldu. İşte Melih Sipahioğlu ve Güngör Sipahioğlu’nun 95 milyon dolarlık davasının detayları…

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde faaliyet gösteren önemli içecek şirketlerinden Tamek Holding, dünyaca ünlü içecek devi PepsiCo ile hukuki bir sürece girdi.

Sabah’tan Dilhan Dumanoğlu’nun haberine göre Tamek Holding'in sahipleri Melih Sipahioğlu ve Güngör Sipahioğlu'na Erkman Kıbrıs LTD. şirketi dolayısıyla ortaklığı bulunan iş insanı Şemsi Erkman tarafından dava açıldı.

Şemsi Erkman ve ailesi, PepsiCo'nun da içinde bulunduğu bir dizi iddiayı gündeme getirdi.

m.jpg

1981 yılında kurulan Erkman Kıbrıs LTD'nin yüzde 25'lik hissesine sahip olan Erkman ve ailesi, uzun yıllardır iş birliği yaptıkları Sipahioğlu çiftinin Infima adında denizaşırı bir paravan şirket kurduğunu ve bu şirket aracılığıyla sahte faturalar kestiğini iddia etti.

KKTC'li içecek şirketi Ektam Kıbrıs Ltd. Pepsi Co'ya dava açtı - Patronlar Dünyası

Erkman ailesi, PepsiCo'nun da bu sahte faturalandırmaya yardım ettiğini ileri sürdü. Bu iddialar neticesinde Erkman ailesi, PepsiCo'nun genel merkezinin bulunduğu Amerika Birleşik Devletleri'nde New York Yüksek Mahkemesi'nde dava açarak 95 milyon dolarlık tazminat talep etti.

cnjcwtvweaeeo8e.jpg

Davacılar, Pepsi'nin Erkman şirketine Infima aracılığıyla yüzde 50'ye kadar fatura şişirerek şirketten 80 milyon doları haksız kazanç sağladığını ve azınlık hissedarlarına yıllık temettü olarak 15 milyon dolar ödemediğini öne sürdü.

Bu süreçte Melih ve Güngör Sipahioğlu'nun kızları Sema Kızıl, Selda Gocay ve Nilgün Delikan tarafından 2002 yılında Fruko'nun Pepsi'ye satışı nedeniyle de dava açılmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar