Dünyaca ünlü boksör esrar kafesi açtı!

Dünyaca ünlü boksör esrar kafesi açtı!
Boks efsanesi Muhammed Ali ile girdiği maçlarla hafızalara kazınan ABD'li sporcu ve eski Dünya Ağır Siklet Boks Şampiyonu Mike Tyson, Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da esrar satılan bir kafe açtı.

Eski Dünya Ağır Siklet Boks Şampiyonu Mike Tyson Amsterdam''da ''coffeeshop'' olarak da bilinen esrar satılan bir kafe açtı. Esrar kullandığı da bilinen Tyson, sattığı tüm ürünleri kendisinin test edip, onayladığını belirtti.

ABD''nin California eyaletinde bir esrar çiftliği bulunan Mike Tyson, daha önce Kanada''da bir esrar kafesi açmıştı.

BCC Türkçe’den Yusuf Özkan’ın haberine göre, Amsterdam''da açılan "Coffeeshop Tyson 2.0", ünlü boksörün Avrupa''da açtığı ilk kafe. Kentin merkezindeki Spuistraat''ta, 1200 metrekarelik alanda kurulan kafe, türünün en büyüklerinden biri olacak.

Thirty years after Mike Tyson became champion, unfulfilled promise is the  lasting memory - The Washington Post

Boksör Tyson, yaptığı yazılı açıklamada, Amsterdam''da ilk esrar kafesini açmanın, gerçeğe dönüşen bir rüya olduğunu vurguladı.

Tyson, "Burada hayranlar favori ürünlerimin tadını çıkarabilir. Hepsini denedim, test ettim. En sevdiğim ürünlerimden bazılarını Avrupa ile paylaşmak için sabırsızlanıyorum" dedi.

Ünlü boksör, daha önce verdiği bir röportajda bunun nedenini, şu sözlerle açıklamıştı:

"20 yılı aşkın bir süre en yüksek seviyede boks yaptım. Sonuç olarak, vücudum çok fazla aşınma ve yıpranma gösteriyor. Sinirlerimi yatıştırmak ve ameliyat acısını gidermek için esrar kullanmaya başladım."

Coffeeshop Tyson 2.0 CEO''su Adam Wilks de, her yıl 18 milyondan fazla turistin ziyaret ettiği Amsterdam ile uluslararası varlıklarını genişlettiklerini belirtti.

Hollanda''da "hoşgörü yasası" kapsamında 1976 yılından bu yana belirli miktarda esrar bulundurulmasına ve coffeeshop adı verilen kafelerde esrar satılmasına izin veriliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar