EYT'lileri sevindirecek 4 ödeme haberi! İlk maaşta verilecek tutar belli oldu

EYT'lileri sevindirecek 4 ödeme haberi! İlk maaşta verilecek tutar belli oldu
Milyonlarca kişinin merakla beklediği EYT düzenlemesi yasalaşırken, emeklilik işlemleri de hızlandı. Mart ayında başvuru yapan bütün EYT'liler, Nisan'dan itibaren tüm haklarını alacak. Peki EYT'liler ne kadar maaş alacak?

Sabah Gazetesi''nin haberine göre emeklilik yasası düzenlemesi sonrası SGK''ya 1,5 milyonu aşkın başvuru geldi. SGK çalışanları yoğun mesailer gerçekleştirerek bir kısım EYT''linin maaş bağlanma işlemlerini gerçekleştirdi. Daha emekilik başvurusu için işlemleri tamamlanmamış EYT''lilerin hiçbir hak kaybı olmayacak. 

TUTAR BELLİ OLDU

Çift ödeme: Mart ayında emeklilik başvurusunu yapan EYT''lirin maaş bağlanması Nisan başı itibarıyla yapılacak. Emeklilik işlemleri tamamlanan SSK''lı EYT''liler 17-26 Nisan arasında, Bağ-Kur''lular 25-28 Nisan arasında alacak.

Bayram ikramiyesi ödemesi: Her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı öncesi emeklilere bayram ikramiyesi ödemesi gerçekleştiriliyor. Ramazan Bayramı 21 Nisan tarihinde idrak edilecek.

Banka promosyonu: EYT''liler emeklilik hakkı kazandıklarında maaşını nerden alacağı yönünde ister kamu bankası olsun ister özel bankalar olsun seçimini kendisi yapıyor. 

Bankalar burada müşteri kazanmak için emekli maaşını kendi bünyesine taşıyan her EYT''liye promosyon ödemesi yapacak. Bu rakam son olarak 10 bin TL''ye kadar yükseldi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar