Dt. Serdaroğlu: Renk değiştiren dişler tedavi edilebilir

Dt. Serdaroğlu: Renk değiştiren dişler tedavi edilebilir
Diş Hekimi Tuğçe Serdaroğlu, bu etkenlerin dişlerin iç yüzeylerinde renk değişimine sebep olduğunu ve estetik görünümde bozulmalar gözlenebildiğini söyledi.

İHA'da yer alan habere göre, Dt. Tuğçe Serdaroğlu, tek diş renklenmeleri ve tedavi yöntemleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Darbeler ve yanlış kanal tedavilerinin tek diş renklenmelerinin en büyük sebeplerinden olduğunu söyleyen Serdaroğlu, dişlerde bakteri kaynakları veya travma etkenlerine bağlı olarak çeşitli enfeksiyonların gerçekleşebileceğini belirterek, “Bu etkenler, dişlerin iç yüzeylerinde renk değişimine neden olduğunda estetik görünümde bozulmalar gözlenebilir” dedi.

“DİŞ DOKULARI KORUNMALI”

Enfeksiyonun ileri düzeyde olduğu dişlerde dokuların sağlığının korunması adına dişlerin damar ve sinir paketinin uzaklaştırılmasının gerekli olabileceğinin altını çizen Dt. Serdaroğlu, bu durumda sağlığın geri kazanılması için kanal tedavisi uygulamalarına ihtiyaç duyulabileceğini aktardı. Kanal tedavilerini takip eden süreçte de bazı dişlerde renklenme problemleri ile karşılaşılabileceğini vurgulayan Dt. Tuğçe Serdaroğlu, “Çeşitli nedenlerle dişlerin iç yüzeylerinde gözlenen bu renklenmeler ağız ve diş sağlığının korunabilmesi için engel oluşturmaz. Ancak estetik bir gülüşün geri kazanılabilmesi için tek diş beyazlatma tedavileri gerekli olabilir” diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar