Havada kalabilen drone'lar geliyor!

Havada kalabilen drone'lar geliyor!
Çin'in Kuzeybatı Politeknik Üniversitesi'ndeki (NPU) bilim insanları, droneları gökyüzünde uçurmanın yollarını arıyordu. Araştırmacılar, sonsuza kadar havada kalmak için lazerle çalışan drone geliştirdi.

Bilim insanları drone''ları gökyüzünde uçurmanın bir yolunu buldu. Şirketler de bu teknolojiyi daha yaygın hâle getirerek birçok alanda kullanmasını planlıyor.

Örnek verecek olursak bir kargo şirketi, drone''ları kullanarak hızlı ve güvenli bir şekilde teslimat yapmak için çalışmalar yapmaya başladı.

Günümüzde drone teknolojisindeki en büyük engel, havada kalma süreleri. Her ne kadar askeri amaçlı geliştirilen drone''lar için bu süre saatler sürse de kişisel amaçlı geliştirilen drone''lar, yarım saate yakın havada kalabiliyor.

DRONE’LARI SONSUZA KADAR UÇURACAK HAMLE ÇİN’DEN GELDİ

Bilim insanları sonsuza kadar havada kalmak için lazerle çalışan drone geliştirdi. Çin dahil birçok ülke, anti-drone silahı olarak güçlü lazer sistemleri geliştirmeye başladı. Ancak Kuzeybatı Politeknik Üniversitesi''nden (NPU) Profesör Li Xuelong ve meslektaşları, drone-lazer ilişkisine başka bir açıdan yaklaştı.

Araştırmacılar, bir insansız hava aracına, ışık enerjisini elektriğe dönüştüren bir fotoelektrik dönüşüm modülü takılırsa, yüksek enerjili bir lazer ışınının onu izlemekle kalmayıp uzaktan da çalıştırabileceğini söylüyor.

Kablosuz enerji iletimini sayesinde, drone''lara yüzeydeki lazer sistemleriyle sonsuza kadar enerji verilebilir.

Bilim insanları, bu tür bir teknolojinin drone’ların insanları kurtarmak için sürekli uçmasını gerektiren sel, deprem gibi acil durumlarda son derece önemli olacağına dikkat çekiyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar