Dört dörtlük Fener: Fenerbahçe gruptan lider çıktı! Tansu Sarı yazdı....

Dört dörtlük Fener: Fenerbahçe gruptan lider çıktı! Tansu Sarı yazdı....
UEFA Avrupa Konferans Ligi H grubu 6. maçında Fenerbahçe, sahasında Slovak ekibi Spartak Trnava ile karşılaştı. Fenerbahçe, Spartak Trnava'yı 4-0'lık skorla mağlup etti. Tansu Sarı Fenerbahçe'nin galibiyetini yazdı.

DÖRT DÖRTLÜK FENER

UEFA Konferans Ligi'ne 9 puanla mükemmel bir başlangıç yapan Fenerbahçe; kadro planlama hataları ve rezil bir performans sonrası Ludogorets ve Nordsjaelland deplasmanlarından puansız ayrılmış; 8 gol birden yemişti...

Sarı-lacivertlilerde Trnava karşısında sakat olan stoperler Rodrigo Becao'nun yanı sıra; adları UEFA Listesi'ne bildirilmeyen Samet Akaydın ile Mert Müldür yoktu...

Kaleci Dominik Livakovic'in yerine İrfan Can Eğribayat kadroda yer alırken, stoper 2'lisi Alexander Djiku ve asıl yeri sol bek olan Jayden Oosterwolde'den oluşuyordu..

Orta sahada ise Miguel Crespo'nun yerine İsmail Yüksek Fred Rodrigues'in yanında ilk 11'deydi..

Maçın başında Trnava'da Jan Bernat'ın vuruşunu kalecimiz İrfan Can Eğribayat kurtarırken; ilk yarıda Edin Dzeko, Bright Osayi-Samuel; İrfan Can Kahveci, İsmail Yüksek ve Sebastian Szymanski ile yakaladığımız fırsatlardan gerek son noktadaki beceri eksikliklerimiz; gerekse de kalecileri Dominik Takac'ın önlemesi sonucu faydalanamadık..

36'ncı dakikada Dusan Tadic'in yere düşerken sağ ayağıyla gönderdiği topla buluşan Ferdi Kadıoğlu sol taraftan ceza sahasına sokuldu; önce Andrej Duric'den kurtuldu; Sebastian Kosa üzerine gelirken plasesini yaptı ve Fenerbahçe Trnava karşısında soyunma odasına 1-0'lık üstünlükle gitti..

İkinci yarıya golle başladık.. Edin Dzeko'nun stoperleri Sebastian Kosa tarafından yere indirilmesinden doğan penaltı vuruşunu Dusan Tadic kullandı... Önce sol kale direğine, ardından kaleci Dominik Takac'ın sırtına çarpan meşin yuvarlak Fenerbahçe'ye 2-0'lık üstünlük sağladı..

Konuk Trnava'da sağ bek Kristian Kostrna'nın yerine sol bek Miha Breznik girince oyun planları değişti ancak gollerimiz ardı ardına geldi..

Dakikalar 61'i gösterirken Ferdi Kadıoğlu'nun pasında topla bululan Edin Dzeko'nun vuruşu direkten döndü; Dusan Tadic tamamladı; bu kez kalecileri Dominik Takac ayaklarıyla karşıladı; son dokunan Edin Dzeko ÜLKER Stadı'nda taraftarı ayağa kaldırırken Fenerbahçe Trnava karşısında skoru 3-0'a getirdi..

Trnava "en azından 1 gol" derken ani kontratakta 4'üncü golü de yedi... Sebastian Kosa'nın ağır kalmasından faydalanan İrfan Can Kahveci topu kapıp ceza sahasına sokuldu; rakipleri yetişmeye çalışırken sol taraftaki Edin Dzeko'ya sağ ayağıyla gönderdiği meşin yuvarlağı Boşnak yıldız Edin Dzeko kaleci Dominik Takac'ın soluna plaseleyince skoru bir anda 4-0 yaptık..

Golden sonra 2'nci yarıda oyuna giren Joshua King ve Umut Nayir ile Fred Rodrigues'in vuruşlarını kalecileri Dominik Takac kurtarırken, Fenerbahçe 4-0 kazandı..

Nihayet gruptan çıktı...

Taraftarına kan kusturdu..

9 puanı aldıktan sonra iş son dakikaya gelmemeliydi..

Koskoca Fenerbahçe 6-1 kaybettiği Nordsjaelland ve 2-0 mağluo olduğu Ludogorets deplasmanlarında Yusuf Akçiçek ile oynayamaz..

Elde stoper yokken Samet Akaydın ve her mevkide oynayabilen Mert Müldür'ün UEFA listesine yazılmayışı skandaldır..

Merak ettiğim bir başka konu da 3 maçta 9 gol birden yiyen kaleci Dominik Livakovic'in yerine İrfan Can Eğribayat oynasa acaba kaç gol yiyecek; kaç puan alacaktık?

Fred Rodrigues bugün sahada forma giyememiş olsa skor nasıl olurdu o da ayrı bir tartışma konusu..

Fenerbahçe'nin kadrosunun yetersizliğini UEFA Konferans Ligi'nde fazlasıyla gördük...

Gelecek sezonlarda daha iyi kadro planlaması yapılmalı..

Fenerbahçe'yi kutluyor ve önümüzdeki maçlarda başarılar diliyorum...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar