Ali Koç Kulüpler Birliği toplantısı sonrası TFF'ye ateş püskürdü: UEFA'ya teşekkür ettiniz, bize etmediniz!

Ali Koç Kulüpler Birliği toplantısı sonrası TFF'ye ateş püskürdü: UEFA'ya teşekkür ettiniz, bize etmediniz!
Süper Lig kulüplerinin yetkilileri Kulüpler Birliği toplantısında bir araya geldi. Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç toplantının ardından çok sert açıklamalarda açıklamalarda bulundu.

Kulüpler Birliği üyeleri, Maslak'taki merkezinde toplandı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da toplantıya katıldı ve ayrıldı. Kulüpler Birliği toplantısı bir süre daha devam etti. Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç toplantı sonrası TFF'ye ateş püskürdü.

Kulüpler Birliği toplantısının ardından. Ali Koç'un yaptığı açıklamalar şöyle:

"Uzun bir toplantı oldu. Pazartesi akşamı hepimizin gözü önünde yaşanan olaylar, tüm ülkemizi derinden yaralamıştır. Aynı zamanda ülke futbolunun marka değerine zarar verilmiştir. Böyle bir şiddet içeren olayın amasız fakatsız olarak kabul edilmesi mümkün değildir. Halil Umut Meler'in yaşadıkları hepimizin içini acıttı. En çok da ailesinin içini acıtmıştır. Kendisine ve kıymetli ailesine çok geçmiş olsun. Önemli olan Türkiye'nin bir numaralı hakeminin sağlığına kavuşması ve o anın şoku, üzüntüsüyle aldığı kararı gözden geçirerek yeşil sahalara dönmesidir."

"TÜRKİYE'NİN EN ÖNEMLİ HAKEMİ..."

"Halil Umut Meler'in sağlığına kavuşmasını ve yeşil sahalara dönmesini istiyoruz. Türkiye'nin önemli hakeminin kararını gözden geçirip, sahalara dönmesini diliyoruz."

"Gün büyük bir cesaretle birikmiş sorunların üzerine gitme ve bir daha benzerlerinin yaşanmaması için ne adım atmak gerekiyorsa onu atma günüdür. Buralara nasıl geldiğimizi iyi anlamamız lazım. TFF, MHK, hakemler, kulüpler, taraftarlar, oyuncular, teknik direktörler... Hepimiz bu son yaşananlardan sonra Türk futbolunun nereye geldiğini düşünmek zorundayız."

"TFF'NİN SUÇLAYICI TAVRI KABUL EDİLEMEZ"

"TFF kendini bu olaylardan ayıramaz. TFF'nin bu olaylarda suçlayıcı tavrı kabul edilemez. Konuyla ilgisi olmayanları azmettirici olarak göstermesi kabul edilemez bir yaklaşım. Sayın Büyükekşi'nin Gaziantep Kulübü'nde başkan olduğu dönemdeki açıklamalarına göz atmanızı rica ediyorum. Burada bir tutarsızlık var."

"Türk futbolu artık yarışma değil, çatışma; hatta ayrıştırma noktasına gelmiştir. Bu durum toplumumuza zarar vermektedir. Ülkenin birlik ve beraberliği, huzuru her türlü rekabetten çok çok önemlidir. Toplumun huzuru ve birliği, kırmızı çizgimiz olmalıdır. Zaten birlik ve beraberliği bozan bir sürü unsur varken, futbol bunların başında gelmemelidir. Herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Kararlılıkla adımlar atmalıyız."

"BAŞTA TFF OLMAK ÜZERE, KİMSENİN YAPTIĞI YANINA KÂR KALMAMALIDIR."

"Bu aşamada asla yapılmaması gerekenler sorumluluğu başkalarına yıkmak, kendi sorumluluklarını görmezden gelmek, kronikleşmiş sorunları örtmek için bu talihsiz olayı fırsat olarak kullanmaktır."

"SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZI ZİYARET EDECEĞİZ"

"Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak toplantıya katıldı. Olayların buraya gelmesiyle ilgili iki sorun üzerinde duruldu. Adil rekabet ve finansal sorunlar. Sayın Bakan'ın sorunları bizden duymasını kıymetli buluyoruz. Bugüne kadar sorunları TFF Başkanı'ndan dinleyen Sayın Cumhurbaşkanımızı, Adalet Bakanımızı ve İçişleri Bakanımızı ziyaret edeceğiz. Sorunlar giderene kadar Gençlik ve Spor Bakanlığı ile sık sık görüşülmesi gerektiğini tespit ettik. Sorunların giderilmesi için tüm inisiyatifi alacağız ve çalışmaları başlatacağız."

"UEFA, FIFA ve İngiltere'ye teşekkür eden TFF Başkanı, kulüplere, teknik direktörlere ve oyunculara teşekkür etmemesi, çok şeyi ifade ediyor. Başkanlar bunu dile getirmemi özellikle istedi."

"BÜYÜKEKŞİ'NİN İSTİFASI GÜNDEMDE DEĞİL"

"Mehmet Büyükekşi'nin istifasının istenmesiyle ilgili bir şey gündeme gelmedi. TFF'den memnun olan az sayıda kulüp var. Hiç memnun olmayanlar var. TFF, MHK değişiyor ama sorunlar değişmiyor. Adil rekabet olmamasının ana kaynağını hepimiz biliyoruz. TFF bir irade göstereceğini bize iletti, bakalım ne olacak."

"ERTELEME KARARI BİZE SORULMADI"

"Erteleme kararında kulüp başkanlarına sorulmadı. Süresiz erteleme kararı... Maçlar hemen Salı günü başlamaz. Herhalde kafasında başka bir takvim vardı. Sonrasında aklı selim kazandı. Fenerbahçe'nin takım otobüsü kurşunlandı. 50 kişi vardı otobüste. Viyadükte kurşunlandı. Hala faili meçhuldür. Bu Türkiye Cumhuriyeti'nin ayıbıdır. Defalarca söyledim. Orada bile maçlar oynandı. 'Fenerbahçe sahaya çıkmazsa cezalara katlanır' dendiği bir ortamda süresiz erteleme kararı acele verilmiş bir karardır. Ama saygı duymak zorundayız."

"HAKEMLERİN YAPTIĞI AÇIKLAMALAR KULÜPLERDE RAHATSIZLIĞA YOL AÇTI"

"Hakemlerin hastane çıkışı açıklamaları, sözcü olarak seçtikleri kişiler içeride büyük rahatsızlık yarattı. Hakemliğin durumu ortada. Devre arasında çok ciddi radikal adımlar atılacağı, bu hakem sıkıntısının minimuma indirilmesi için bir yol haritası olduğu anlatıldı. TFF de bize bu hakemlerle gitmeyeceğini defalarca söyledi. Şimdi TFF hangi noktada göreceğiz. Bu işi haftalardır konuştuk. Hakem atamaları için Almanya'ya gidildi, yeni sistem getirileceği söylendi. Bekliyoruz. TFF bir ara 'Bu hakemler bizi de mi yemek istiyor?' kuşkusu yaşadı. Hakem sorunu devam ediyor."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar