Dönerci Mustafa Atmaca hakkında karar verildi: Atatürk'e hakaret ettiği için gözaltına alınmıştı

Dönerci Mustafa Atmaca hakkında karar verildi: Atatürk'e hakaret ettiği için gözaltına alınmıştı
Erzurum'da dönercilik yapan Hacı Mustafa Atmaca, sosyal medya hesabından açtığı canlı yayında Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına hakaretlerde bulunduğu için gözaltına alınmıştı.

HAKKINDA TUTUKLAMA KARARI VERİLDİ

Erzurum'da dönercilik yapan Hacı Mustafa Atmaca, Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik kullandığı hakaret içerikli sözlerin ardından gözaltına alınmıştı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Erzurum Adliyesi'ne götürülen Atmaca, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

MUSTAFA ATMACA'NIN SAVUNMASI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret eden videosu ortaya çıkan Hacı Mustafa Atmaca'nın sahibi olduğu Üçler İskender’in sosyal medya hesabından açıklama yapıldı.

"Atatürk ve Cumhuriyet’in kurucularını hedef aldığıma yönelik yaratılan algı gerçeği yansıtmamaktadır. Servis edilen videoyu kaydeden şahıs videonun öncesi ve sonrası da yayınlasaydı eğer, ilgili cümlemin Büyük Önder Atatürk ve Cumhuriyet’in şerefli mimarlarına yönelik olmadığı anlaşılırdı. Kaldı ki ülkemize laikliği getirenler tarihin hiçbir aşamasında toprak kaybetmemiştir ki toprak kaybedenler laikliği getirmiş olsun. Aksine laikliği getirenler son nefeslerinde Hatay’ımızı da Anavatana katmışlardır."

NE OLMUŞTU?

Sosyal medyada 650 bin takipçisi olan "Erzurumlu Hacı Dönerci" lakaplı Hacı Mustafa Atmaca, TikTok hesabından açtığı canlı yayında Atatürk’e hakaret etti.

uzun yıllardır sosyal medyada "Hacı'nın yağ akımı" paylaşımlarıyla ünlü olan Atmaca, sosyal medya hesabından açtığı canlı yayında bir takipçisi ile tartıştı.

Atmaca canlı yayında Osmanlı Devleti ve Türkiye Cumhuriyeti'ni karşılaştırırken Mustafa Kemal Atatürk’ü hedef alarak, hakaret etti.

Utanç veren o anlarda Atmaca, "Sen gideceksin bizim toprağımız burası. Arabistan'a da savaşmaya gideriz. Bura da Yemen de Kudüs te bizim toprağımız. Siz İsrail'e gideceksiniz. Osmanlı kaybetmedi, laik denen köpekler kaybetti o toprakları. Laikliği getiren köpekler, onlar kaybetti" ifadelerine ye verdi.

Kamuoyu tepkisinin ardından Atmaca, "Atatürk'e hakaret" suçlamasıyla Erzurum Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alımıştı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar