Domates gribi nedir, nasıl bulaşır?

Domates gribi nedir, nasıl bulaşır?
Koronavirüs ve maymun çiçeği tedirginliği devam ederken bu kez de domates gribi virüsü haberleri yayılmaya başlandı. Hindistan’dan peş peşe gelen yeni vaka açıklamaları sonrasında domates gribi belirtileri merak konusu oldu.

Domates gribi Hindistan’da birçok kişide görülmeye başlandı. 5 ana belirtiye sahip olan virüse ilişkin henüz ölüm haberi gelmedi. Ancak uzmanlar yine de yayılmacı bir özelliğe sahip olan grip konusunda uyarılarda bulunuyor. İşte yeni salgın hakkında tüm bilgiler…

DOMATES GRİBİ NEDİR, BELİRTİLERİ NELER?

Adını enfekte olan kişilerin cildinde görünen büyük kırmızı kabarcıklardan alan Domates Gribi''nin en belirgin semptomu kırmızı kabarcıklar. Bu kabarcıkların dışında virüsün 4 ana semptomu daha bulunuyor;

Yüksek ateş

Yorgunluk

Vücut ağrıları

Şiddetli eklem ağrıları

DOMATES GRİBİ NASIL BULAŞIR?

Hindistan''da elde edilen bilgilere göre Domates Çiçeği virüsü olarak da adlandırılan domates gribi hastalığı bulaşıcı bir tür. Hastalığın gözlemlendiği vakalara temas edenler için gözlem süresi bulunuyor. Bu hastalık da temas yolu ile bulaşıyor.

DOMATES GRİBİ TEDAVİSİ NASIL?

Ölümcül olmayan Domates Gribi''nin şu an için herhangi bir aşısı veya antiviral tedavisi bulunmuyor. Doktorlar bu virüse karşı bol bol istirahat ve bol sıvı almanın önemine vurgu yapıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar