Dolandırıcıların yeni oyunu deşifre oldu! Gelen bu mesaja dikkat

Dolandırıcıların yeni oyunu deşifre oldu! Gelen bu mesaja dikkat
Birçok vatandaş, dolandırıcıların Instagram'ı taklit ettiği sayfadan gelen, "Telif haklarını ihlal ettiğinize dair şikayet aldık" mesajı ile mağdur oluyor. Şahsi hesaplarını kaybeden vatandaşlar, kişisel ve banka bilgilerini de çaldırmış oluyor...

GELEN BU MESAJA DİKKAT!

GÜNBOYU

Son zamanlarda sıkça artan dolandırıcılar, Instagram kullanıcılarını, “Telif hakkını ve topluluk kurallarımızı ihlal ettiğine dair şikâyetler aldık” deyip “Hata yaptığımızı düşünüyorsan aşağıdaki formdan bize geri bildirimde bulun” şeklinde bir link gönderiyorlar.

Instagram’ın bir alt birimini taklit eden hesabı kullanan dolandırıcılar, attıkları mesajı, “Instagram Yardım Merkezi” soru kalıbında kurguladığından, çoğu kullanıcı sorgulamadan bu linki tıklıyor.

Linkin yönelttiği sayfada, hesaplarının kullanıcı adlarını ve şifrelerini girdikten sonra bu bilgiler dolandırıcıların eline düşüyor. Böylelikle hesaba erişim sağlayıp, çalabiliyorlar.

Bu şekilde hem Instagram hesabındaki bilgeleri kullanan hırsızlar, hesabı yatırım danışmanı hizmeti veriyormuş gibi çevirerek bu şekilde de isteklerini gerçekleştiriyor.

Bu kişilerin önüne geçilemediği için mağdurların sayısı artıyor, hırsızların yöntemi ve sayısı da artıyor. 

Dolandırıcılardan gelen mesaj şöyle:

“Selam! / Hi! / Hi Dear User!

Instagram telif hakkını ve topluluk kurallarımızı ihlal ettiğine dair şikâyetler aldık. Ekibimiz şikâyetleri inceledi ve onayladı.

İhlal ettiğiniz kurallar;

Paylaşılan bir gönderi veya bağlantı

Telif hakkıyla korunan yayınlar

Taklit ürün satışı

Çıplaklık cinsel içerik

Telif hakkı ihlali kurallarımıza aykırıdır! Hesabınız 24 /48 saat içerisinde kalıcı olarak silinecektir. Hata yaptığımızı düşünüyorsan aşağıdaki formdan bize geri bildirimde bulun!

Form; (sahte bağlantı linki)”

Instagram''da yeni dolandırıcılık: Telif hakkı ihlali - ZB Medya - İletişim  | PR ve Dijital Medya Ajansı

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar