Doğu illerinde şaşırtan anket: Erdoğan mı, Kılıçdaroğlu mu?

Doğu illerinde şaşırtan anket:  Erdoğan mı, Kılıçdaroğlu mu?
Seçimlerin yaklaşması ile araştırma şirketleri tarafından yapılan anketler de sıklaştı. Sosyo Politik-Saha Araştırmaları Merkezi, farklı bir adım atarak, sadece doğuda yer alan illerde bir anket gerçekleştirdi. Anketteki seçmenlere ‘Erdoğan mı, Kılıçdaroğlu mu? diye soruldu. İşte sonuçlar...

2023 yılının haziranında yapılması beklenen seçim için geri sayım devam ediyor.  Kürt seçmenin yoğun olarak yaşadığı illerde yapılan anketten çıkan sonuç ise çok konuşulacağa benziyor. Sosyo Politik-Saha Araştırmaları Merkezi, Kürt seçmenin yaşadığı 16 ilde araştırma yaptı.

Cumhurbaşkanı adaylığında Kürt seçmenin ilk tercihi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu.

DESTEK YÜZDE 45 

CHP lideri yüzde 45 destek bulurken, Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın oyu yüzde 20.5''te kaldı. Araştırma 26-30 Ağustos 2022 tarihleri arasında Diyarbakır, Mardin, Urfa, Van, Batman, Siirt, Şırnak, Hakkari, Ağrı, Muş, Bingöl, Bitlis, Adıyaman, Kars, Tunceli ve Iğdır illerinde bin 501 kişiyle yüz yüze görüşülerek yapıldı.

Görüşmeye katılan kişilere “Bu pazar bir Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa, Erdoğan''a mı, Kılıçdaroğlu''na mı oy verirsiniz?” sorusu yöneltildi. Erdoğan yüzde 20.5''te kaldı. Kılıçdaroğlu, yüzde 45 aldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar