Dilan Polat ile Engin Polat'ın aylık geliri emniyet ifadesinde ortaya çıktı

Dilan Polat ile Engin Polat'ın aylık geliri emniyet ifadesinde ortaya çıktı
Kara para aklama ve vergi kaçırma iddialarıyla gözaltına alınan Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin aylık geliri Emniyet’teki ifadelerinde ortaya çıktı.

12punto haber sitesinin aktardığı bilgilere göre" Kara para aklama iddialarıyla haklarında açılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin Emniyet’teki ifadeleri ortaya çıktı.

Lüks yaşantısıyla gündemden düşmeyen Polat çiftinin gelir kaynağı merak konusu olmuştu. Bunun ardından gözaltına alınan Dilan ve eşi Engin Polat çifti hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri savcılığın talimatı üzerine 1 Kasım'da saat 01.15'te düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Engin Polat, Dilan Polat, Sinem Sıla Doğu, Sezgin Polat ile çiftin avukatları Haydar Enes Çetinkaya ve Ahmet Gün'ün de olduğu 24 şüpheli gözaltına alınmıştı. Şüphelilerin 18'inin sabah erken saatlerde emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Gözaltında olan Polat çifti Emniyet’teki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

POLAT ÇİFTİNİN AYLIK GELİRİ EMNİYET İFADESİNDE ORTAYA ÇIKTI

Dilan Polat ile Engin Polat’ın Emniyet’te verdiği ifadeleri ortaya çıktı. Dilan Polat, ikamet değişiklik ile ilgili soruya “Çocukların okulu için yaptık dedi” dedi ancak bu asılsız çıktı.

Dilan Polat ifadesinde aylık gelirinin 150-200 bin TL olduğunu söyledi. Engin Polat da aylık gelirini 150-200 bin TL olarak beyan etti.

Engin Polat ifadesinde, para aklamadıklarını, yolsuzluk yapmadıklarını iddia ederek, elde edilen tüm gelirlerin ticari ilişkiler sayesinde olduğunu, daha önce şirket açtığını, iflas ettiğini ancak tekrar başladığı işlerde başarılı olduğunu söylediği belirtildi. Polat'ın da beyan ettiği 150-200 bin liralık aylık kazançla mal varlığını nasıl elde ettiği sorusuna cevap vermediği öğrenildi.

Mali Suçları Araştırma Kurulunca (MASAK) hazırlanan ön inceleme raporunda, tasfiye halindeki 3 firmadan aile bireylerine ait şirketlere sözde ticaret karşılığında sahte fatura kesilmesi yöntemiyle 200 milyon lira para girişi sorulan Engin Polat, söz konusu ticaretin 3 firmadan ürün alma karşılığında yapıldığı iddiasında bulundu.

Öte yandan şüphelilerden Ahmet Gün'ün de şirketlerdeki işleyişi sadece Engin Polat ile babası Sezgin Polat'ın bildiği yönünde ifade verdiği belirtildi.

BEN REKLAM YÜZÜYÜM

Öte yandan Dilan Polat’ın ifadesi boyunca ağladığı, kendisine yöneltilen sorulara, “Şirketlerin hareketleri, para giriş çıkışlarıyla eşim ve muhasebe birimi ilgileniyor. Ben sadece reklam yüzüyüm” şeklinde cevap verdiği öğrenildi.

BU KADAR LÜKS HAYATI NASIL YAŞIYORSUNUZ?

‘Bu gelirle bu kadar lüks hayatı nasıl yaşıyorsunuz’ sorusuna ise çiftin cevap veremedikleri öğrenildi.

7-001.jpg

kapak-110553.jpg

o-001.jpg

b8551348-8ffd-430b-87ec-a58772a26b8e-001.jpg

6918aaf5-56dc-4297-8279-ef6c84843979-001.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar