Dijital euro kullanımına sınırlandırma geliyor!

Dijital euro kullanımına sınırlandırma geliyor!
Blockchain temelli merkez bankası dijital para birimi (CBDC) hükümetler tarafından benimsenmeye devam ediyor. Bu noktada Avrupa Birliği, Avrupa Merkez Bankası’nın dijital euro kullanımına sınır koyma planları yapıyor.

Avrupa Birliği’nin yürütme ortanı, Avrupa Merkez Bankası’nın işlemlere ya da varlıklara ilişkin belirli eşikler önermeden kullanımına sınırlar koymasını gerektirecek dijital bir euro için planlarını duyuracak.

Bloomberg’te yer alan habere göre, dijital euronun kurulmasına dair taslak Avrupa Komisyonu önerisine göre, Avrupa Merkez Bankası finansal istikrarı sağlamak adına gerekli araçlara da karar vermelidir. Bu araçlar istikrarı riske atmayan dijital euro işlemlerini engellememeli ve euro bölgesi genelinde eşit olarak uygulanmalıdır.

Sunulacak olan taslak teklifte, “Finansal sistemin istikrarını, kredinin kullanılabilirliğini ve para politikasının aktarımını sağlamak amacıyla, dijital avronun bir değer deposu olarak kullanılması sınırlamalara tabi olabilir” ifadeleri yer alıyor. Taslak metnin, 28 Haziran’da yapılması planlanan sunum öncesinde hala değişikliklere tabi olmakla birlikte; dijital euronun yasal ihale statüsüne sahip olacağını ve kabulünün zorunlu olacağı aktarıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar