Devlet yüzlerce kişiye "korona aşısı" tazminatı ödedi

Devlet yüzlerce kişiye "korona aşısı" tazminatı ödedi
Almanya'da devlet, koronavirüs aşısının sebep olduğu zarar gerekçesiyle 467 kişiye tazminat ödedi.

Ülkede 27 Ocak 2020 tarihinden bu yana toplam 11 bin 827 kişi, aşının bünyesinde neden olduğu zararlar sebebiyle tazminat başvurusunda bulundu. Alman devlet makamları, 467 başvuruda kişinin korona aşısı nedeniyle zarara uğradığını kabul etti. Bu sayı, Almanya'da en az bir doz aşılanan 65 milyon kişiye oranla yüzde 0,00072 olarak gerçekleşti. 138 bin 888 aşılamada bir kişinin aşıdan zarar gördüğü tespit edildi.

DW Türkçe'de yer alan habere göre, Tazminat başvurularının incelendiği bildirildi, ve Kuzey Ren-Vestfalya Sağlık Bakanlığı'na göre bilirkişi eksikliği bu sürecin yavaş ilerlemesinde etkili oldu. Covid-19 aşılarıyla hastalık seyirleri arasındaki ilişki konusunda eksik tıbbi bilgilerin de bir sorun teşkil ettiği belirtildi.

fotograf-depophotos.jpg

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Tazminat başvuruları, Almanya'da sosyal güvenlik, bireysel tazminat ve ağır engellilerle ilgili konulardan sorumlu bakım idarelerine yapılıyor. Başvuruda bulunan kişilerin öncelikle aile hekimlerine başvurması gerekiyor. Hekimler, aşının zararlı etkileri olabileceğine dair şüphe duydukları vakaları Federal Aşılar ve Biotıbbi İlaçlar Enstitüsü'ne bildiriyor. Tazminat başvurusu yapılmasının ardından, vaka bir bilirkişi tarafından inceleniyor ve karar, başvuruyu alan bakım idaresi tarafından veriliyor.

Almanya'da tazminat başvuruları eyaletlere göre farklılık gösteriyor. Örneğin, Saksonya-Anhalt, Thüringen, Brandenburg ve Mecklenburg-Vorpommern'de birkaç yüz başvuru yapılırken, Hessen ve Berlin'de bu sayı 900 civarında. Bavyera'da ise 2 bin 500'den fazla başvuru alındığı belirlendi.

YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar