Devlet Tiyatroları 15 oyunla seyirciyle buluşacak

Devlet Tiyatroları 15 oyunla seyirciyle buluşacak
Devlet Tiyatroları, Şubat Ayında Seyirciyle Buluşturacağı 15 Oyunu Açıkladı

Devlet Tiyatroları, Şubat ayında seyirciyle buluşturacağı 15 oyununu duyurdu. Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Trabzon, Diyarbakır, Konya, Sivas, Van ve Kayseri Devlet Tiyatroları sahnelerinde gerçekleştirilecek olan oyunlar, sanatseverlere çeşitli temalar ve zengin içerikler sunacak.

Ankara Devlet Tiyatrosu'nun "Kadınlar, Filler ve Saireler" adlı yapımı, 20 Şubat'ta Şinasi Sahnesi'nde, "Esaretin Bedeli" 21 Şubat'ta İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi'nde, "Devlet Ana" ise 28 Şubat'ta Çayyolu Cüneyt Gökçer Sahnesi'nde sahnelenecek.

İstanbul Devlet Tiyatrosu, Şubat ayına "Sonbahara Son Güller" adlı eseriyle başlayacak. Prömiyer, 1 Şubat'ta Üsküdar Tekel Sahnesi'nde gerçekleşecek.

İzmir Devlet Tiyatrosu ise "Münasebetsiz" ile 27 Şubat'ta Konak Sahnesi'nde, "Hamlet" ile 28 Şubatta Bornova Kültür Merkezi Bozkurt Kuruç Sahnesi'nde izleyici karşısına çıkacak.

Bursa Devlet Tiyatrosu, "Lobotomobilin Üç Seferi" adlı oyunu 13 Şubat'ta Ahmet Vefik Paşa Sahnesi'nde sahneleyecek.

Diğer illerde de zengin bir repertuvar sunacak olan Devlet Tiyatroları, çocuk oyunlarından dramalara kadar geniş bir yelpazede seyirciyle buluşacak. Şubat ayındaki prömiyer oyunlardan biri de Konya Devlet Tiyatrosu'nun "Uzatmalı Oyun" adlı eseri olacak. Oyun, 1 Şubat'ta Sahnesi'nde ilk kez izleyiciyle buluşacak.

Tüm bu oyunlar, sanatseverlere farklı türlerde deneyimler sunmayı hedeflerken, Devlet Tiyatroları yetkilileri, seyircilerin katılımını beklediklerini ve Şubat ayının tiyatro dolu bir ay olacağını vurguladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar