Devlet Bahçeli’den Saffet Sancaklı’ya büyük ayar! MHP’li vekilin ittifak çıkışı gündem olmuştu

Devlet Bahçeli’den Saffet Sancaklı’ya büyük ayar! MHP’li vekilin ittifak çıkışı gündem olmuştu
MHP lideri Devlet Bahçeli, MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı’nın geçtiğimiz günlerde yerel seçimlere dair yaptığı açıklamalara sert karşılık verdi.

Geçtiğimiz günlerde MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı yerel seçimlerle ilgili açıklamalarda bulunmuş ve gündem olmuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bazı basın mensuplarının Sancaklı ile ilgili soruya cevap vererek dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Bahçeli'ye Sancaklı’nın ifadeleri hatırlatılarak "MHP Kocaeli Milletvekili Sayın Saffet Sancaklı’nın bir açıklaması gündeme yansıdı. Sayın Sancaklı’nın 'Bu dönem MHP’ye en azından bir belediye vermezlerse, beni seçim sürecinde ve seçim çalışmalarında Kocaeli’de göremezler. Tabanımız bunu anlar. Bunu çok iyi anlayacak olan teşkilatlarımız emin olun sahada olmayacaktır. Cumhur ittifakı Kocaeli’de en az 4-5 belediyeyi kaybeder. Bu sefer umdukları gibi olmaz' sözlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu soruldu.

“TERCİH KENDİSİNİNDİR”

Bahçeli bu soru üzerine Sancaklı için şu ifadelere yer verdi:

"Futbol hayatında 3 büyük kulüpte oynama geleneğini siyasette de mi sürdürmek istiyor? Tercih kendisinindir!"

SAFFET SANCAKLI NE DEMİŞTİ?

MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti'nin yeni yönetimini TBMM’de ağırlamış ve yerel seçimle ilgili gelen bir soruya sert bir üslupla cevap verdi.

Sancaklı, “Bu dönem MHP’ye en azından bir belediye vermezlerse beni seçim sürecinde ve seçim çalışmalarında Kocaeli’de göremezler” İfadelerine yer verdi.

Sancaklı sözlerinin devamında ise “Dediğim gibi şayet Kocaeli’de 13 adayın 13’ü de AK Parti’den olursa ben Kocaeli’ye gelmeyeceğim, seçim çalışmalarına destek vermeyeceğim.” şeklinde konuşmuştu.

ga50-gkwoaagyaf-001.jpg

SAFFET SANCAKLI KİMDİR?

1966 yılı 27 Şubat’ta eski Yugoslavya'nın Tutin şehrinde doğan Saffet Sancaklı 1968 yılında Türkiye'ye göç etmiştir. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini tamamlayan Sancaklı Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü'nü kazandı, fakat Beşiktaş futbol kulübündeki futbol kariyeri nedeniyle üniversite eğitimi yarıda kaldı.
2009 yılında tekrar girdiği sınavda Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünü kazandı.

Sancaklı, sırasıyla Kültürspor, Vefa, Beşiktaş, Eskişehirspor, Konyaspor, Sarıyer, Kocaelispor, Galatasaray, Kocaelispor, Fenerbahçe, Konyaspor'da forvet mevkiinde oynadı.

Sancaklı, Türkiye A Millî takımı olmak üzere toplam 21 kez millî takımlar formasını giydi ve bu karşılaşmalarda 6 gol kaydetti. A Millî takımla 1996 Avrupa Futbol Şampiyonasına katıldı.

28 Ocak 2011 tarihinde Milliyetçi Hareket Partisi genel başkanı Devlet Bahçeli'nin de katıldığı bir tören ile MHP saflarında aktif siyasete atılan Saffet Sancaklı 2015 Haziran Türkiye genel seçimlerinde ise MHP'den Kocaeli 1. sıra milletvekili adayı olarak gösterildi ve seçildi.

25, 26 ve 27. Dönemlerde Kocaeli Milletvekili seçildi. TBMM Milli Savunma Komisyonu üyesidir. 14 Mayıs 2023 seçimlerinde MHP'den 28. Dönem Kocaeli Milletvekili seçilmiştir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar