Muharrem İnce Ekrem İmamoğlu ile görüşmesinin sebebini ilk kez açıkladı! Arka plandaki İzmir ayrıntısı

Muharrem İnce Ekrem İmamoğlu ile görüşmesinin sebebini ilk kez açıkladı! Arka plandaki İzmir ayrıntısı
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Ekrem İmamoğlu ile görüşmeleri ve İzmir'den aday gösterileceği iddiaları hakkında Fatih Altaylı’ya açıklamalarda bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem ile yaptığı görüşme ve Özgür Özel'in CHP Genel Başkanı olduktan sonra 'babaevine dönme' çağrısıyla yeniden çok konuşulan isimler arasında yerini alan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Gazeteci Fatih Altaylı’ya dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu ile görüşme talebinin kendisinden geldiğini aktaran İnce, İmamoğlu’na "Senin için ne yapabilirim?" diye sorduğunu belirtti. İmamoğlu’nu aradığını söyleyen İnce, görüşmeye ilişkin, şunları söyledi: “Ekrem İmamoğlu’nu ben aradım. Kendisini uzun zamandır tanırım. Ben kendisi ile tanıştığımda Beylikdüzü İlçe Başkanı idi. Siyasette bunlar vardır. Bazen bizde daha üst makamda olabiliriz, bazen de yer değiştiririz. Ben onu aradım ve görüşmek istedim. Kendisine şunu söyledim, ‘İstanbul’u kazanmak önemli idi. Ama kaybetmemek daha önemli. Senin kaybetmen Cumhuriyetçilerin moralini bozar. Senin o yeri koruman lazım. Ben senin için ne yapabilirim?’ dedim.”

“Ben aday olmadığım Cumhurbaşkanlığı seçiminde İstanbul’da 103 bin oy aldım, bir o kadar da iptal edildi” ifadesini kullanan İnce, “Bu da demek oluyor ki Memleket Partisi’nin burada en az 250 bin oyu var. Geçen seçimde 14 bin oy farkla kazandığı da düşünülürse bu destek bence oldukça önemli. İstanbul’u kaybetmemek lazım” dedi.

“İZMİR KONUSUNDA CHP’Yİ UYARDIM”

CHP lideri Özgür Özel’e dair de konuşan İnce, “Özgür Bey’e saygısızlığım söz konusu olamaz. Onunla da görüşeceğiz ama Ekrem Bey ile buluşmam kurumsal değildi. Sadece onun için ne yapabileceğimi sordum. Özgür Özel’le de buluşacağız. Şimdi o Almanya’ya gidiyor. Benim de bir yurt dışı seyahatim var. Özgür Bey ile Salı günü buluşacağız. Sonrasında da Meral Akşener ile bir araya geleceğiz” açıklamasını yaptı.

İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere yerel seçimlerde muhalefetin durumunu da değerlendiren İnce, "İzmir'de adaylık" iddiaları için “İzmir adaylık konusu diye bir şey yok. Olmayan teklifin konusu olmaz. Böyle bir teklif yok ki, bunun üzerine konuşalım. Oradaki mesele şu. Ben İzmir konusunda CHP’yi uyardım. İzmir’i çantada keklik görüyorlar ama bu kez İzmir öyle çantada keklik falan hiç değil. Yanlış bir adayla İzmir’i kaybederler. HDP’nin İzmir’e Sırrı Süreyya Önder’i aday göstereceği konuşuluyor. HDP’nin ya da HEDEP’in İzmir’de ciddi bir oyu var ve Sırrı Süreyya Önder bu ciddi oyu anca toparlar. İYİ Parti’nin İzmir adayı Özlale de bir miktar oy alır. Bir bakarsın İzmir de gidivermiş. İzmir’de kimi göstersem alırım kafasından çıkmaları lazım. Bunu söyledim ben. CHP’nin yeni yönetiminin ayakları henüz yere basmıyor. Bunun için kendileri ile konuşup uyarmaya çalışıyorum” diye konuştu.

“AKŞENER İLE GÖRÜŞECEĞİM”

İYİ Parti lideri Meral Akşener ile de yakın zamanda görüşeceklerini dile getiren İnce, şöyle konuştu:

“Meral Hanım siyaseti iyi bilir aslında. Ona da söyleyeceğim şu. ‘Kilit yerlerde inat etme’ tavsiyesinde bulunacağım. Geçen seçim kendi partisi için de çok olumlu bir ittifak yapmıştı yerel seçimde. Mesela Nazilli’de belediye başkanlığını kazandı. Gerçi İyi Partili başkan sonra AKP’ye geçti ama böyle yerler var. Buralarda İyi Parti’nin duruşu önemli. Mesela Mersin’de. Ve daha böyle birçok yer var. En azından böyle yerlerde iş birliği yapmasının önemini anlatacağım."

.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar