Devlet Bahçeli'den AKP'li Numan Kurtulmuş'a ayar üstüne ayar

Devlet Bahçeli'den AKP'li Numan Kurtulmuş'a ayar üstüne ayar
MHP lideri Devlet Bahçeli, DEM Partisi lideri Tuncer Bakırhan’ın Meclis’te Kürtçe açılış konuşması yapmasına ilişkin TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’a tepki gösterdi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, DEM Partisi lideri Tuncer Bakırhan'ın Meclis'te Kürtçe açılış konuşması yapmasına tepki gösterdi ve TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'u eleştirdi.

TBMM'de bütçe görüşmelerinin başlamasıyla birlikte ilk gün, tartışmalı ve gergin anlara sahne oldu. DEM Partisi Genel Başkanı Tuncer Bakırhan'ın konuşmasına Kürtçe başlaması üzerine Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, Bakırhan'a yönelik Türkçe konuşma çağrısı yaptı. Bakırhan, Kürtçe selamlama konuşmasının ardından Türkçesini de okudu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmelerini takip ederken gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bahçeli, Tuncer Bakırhan'ın Kürtçe açılış konuşmasına karşı TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'a tepki gösterdi. Bahçeli, "Bütçe görüşmelerinin yapıldığı günde Kürtçe ifadeye çalıştılar. Bazıları bunu hoş görebilir. Ama Anayasa Mahkemesi başkanı ve değerli üyelerinden, bu konuşmanın ruhundan hareketle Türkiye'ye sahip çıkmalarını tavsiye ederim. Kendilerine bu konularda daha dikkatli sahip çıkmalarını tavsiye ediyorum. Konunun gittikçe yaygınlaştığı Anayasa Mahkemesi tavrı sebebiyle birçok kesimin şımartıldığı görülmüştür. Buna dikkat etmek lazım. Bu konuşma bize göre kabul görmedi, ama onlar keçeyi suya atmışlar. Çıkacağı yeri taşladıkları için zihinlerinde, kursaklarında ne varsa dökmeye çalışıyorlar. Meclis Başkanının Kürtçe sözleri dinledikten sonra Türkçe'ye tercüme edin cümlesi ise Anayasa Mahkemesi Başkanı kadar yanlış bir tutum olmuştur. Böyle bir şey olamaz" dedi.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar