Erdoğan’ın değişim için neyi beklediği belli oldu! Seçim yenilgisi bu isimlere kesilecek

Erdoğan’ın değişim için neyi beklediği belli oldu! Seçim yenilgisi bu isimlere kesilecek

AKP'de köklü değişikliklerin olacağı sinyalini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın değişim için neyi beklediği ortaya çıktı. Değişim tarihini TGRT Ankara Haber Koordinatörü Ahmet Sözcan açıkladı.

31 Mart yerel seçimlerinde yıllar sonra ikinci parti konumuna gerileyen AKP’de değişim çalışmaları sürüyor.

Seçim sonuçlarına ilişkin istişare sürecinde sona yaklaşan partide, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan sık sık değişime yönelik mesajlar veriyor.

Parti kulislerinde, değişimin parti yönetimi ile sınırlı kalmayacağı kabine ve külliye bürokrasisinde de değişiklikler olabileceği konuşulurken, art arda gelen istifalar parti içindeki krizi yeniden gözler önüne serdi.

AKP Rize İl Başkanı Hikmet Ayar'ın seçim başarısızlığı nedeniyle istifasını duyurmasından ardından, Adıyaman İl Başkanı Emrah Erkan Bulucu da partiden ayrıldığını açıkladı.

Partide kimlerden görevden alınacağı merak edilirken, Ankara’dan gelen kulis bilgisi dikkat çekti.

AKP'DE DEĞİŞİM KİMLERDEN BAŞLAYACAK?

TGRT Ankara Haber Koordinatörü Ahmet Sözcan, AKP Sözcüsü Ömer Çelik'in "AK Parti'de değişim olağanüstü bir durum değildir" sözlerini hatırlatarak aldığı son duyumu paylaştı.

AKP’nin ay sonunda Kızılcahamam’da kampı olacağına değinen Sözcan, “Cumhurbaşkanı Erdoğan istişarelerde bulunacak. O kamptan sonra bazı değişikliklerin olması bekleniyor. Asıl değişikliğin Merkez Karar Yönetim… Kurultay’da gerçekleşmesi bekleniyor. AK Parti tabanında…" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler