Depremlerin ardından kritik başvuru: Bağcılar'da 4 kat arttı!

Depremlerin ardından kritik başvuru: Bağcılar'da 4 kat arttı!
Beklenen büyük İstanbul depremi öncesinde Bağcılar'da kentsel dönüşüm talebi 4 kat arttı.

Türkiye’yi yasa boğan depremlerin ardından Bağcılar''da kentsel dönüşüm talebi 4 kat arttı. Başvuranların sayısı günlük 15’ten 60’a yükseldi.

Bağcılar Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü, depremlerden sonra yoğunluk yaşandığını başvuruların 4 kat arttığını duyurdu. Daha önce çeşitli nedenlerle kentsel dönüşümü düşünmeyen ilçe sakinlerinin de riskli yapı tespiti ve dönüşüm için başvuru yapmaya başladığı bildirildi.

Kentsel dönüşümü çözmek için projeler ürettiklerini söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, şunları kaydetti:

Komşularımız mülklerini dönüşüme sokmak için bizlerle irtibata geçiyorlar. Deprem öncesi günlük 15 olan müracaat sayısı şimdi 60’a çıktı. Göreve geldiğimiz günden itibaren mesai arkadaşlarımızla bu konuya çok önem gösteriyoruz. Göreve geldiğimiz 15 Nisan 2023 tarihinden itibaren yaklaşık bir yıl içinde 864 bağımsız bölümün yıkım işlemini gerçekleştirdik. Önümüzdeki günlerde 1223 bağımsız bölümün daha yıkımını yaparak yeni Bağcılar’ı birlikte inşa etmek istiyoruz. Bu amaçla şu anda 19 mahallemizde yıkımlar aktif olarak devam ediyor.(DHA)

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar