Celal Şengör ‘Bu kadar yakın’ diyerek uyardı: İstanbul depreminin tarihini açıkladı!

Celal Şengör ‘Bu kadar yakın’ diyerek uyardı: İstanbul depreminin tarihini açıkladı!
Prof. Dr. Celal Şengör, beklenen İstanbul depremine ilişkin korkutan bir açıklama yaptı. Şengör, “Eğer önümüzdeki yirmi yıl içinde İstanbul'da büyük bir deprem olmazsa, hepimiz çok şaşırırız. İşte deprem bu kadar yakın” dedi.

Beklenen İstanbul depremine ilişkin uyarılar her geçen gün artıyor. Depreme ilişkin kritik açıklamalar yapan Celal Şengör “Sadece sarsıntının doğrudan etkisini düşünemezsiniz, sarsıntıyı neyin takip edeceğini de düşünmelisiniz. Yağmalar, yangınlar, salgın hastalıklar olacak. Vefat sayısı 100 bini bulacak” dedi.

Türkiye''nin nüfusunun en kalabalık olan şehri İstanbul''da beklenen büyük deprem ile ilgili CNN International''da bir analiz yayımlandı. ABD''li kuruluşa açıklamalarda bulunan Türkiye’nin en ünlü yer bilimcilerinden Prof. Dr. Celal Şengör, "İstanbul''un görünümü pek parlak değil. Hem de hiç parlak değil. Eğer önümüzdeki yirmi yıl içinde İstanbul''da büyük bir deprem olmazsa, hepimiz çok şaşırırız. İşte deprem bu kadar yakın. Bu sadece bir olasılık, ama olasılık yüksek" ifadelerini kullandı.

Bu açıklamayla birlikte; çevresinde Kuzey Anadolu ve Doğu Anadolu olmak üzere iki önemli fay hattı yer alan Türkiye, dünyanın sismik açıdan en aktif bölgeleri arasında yer alıyor. Bu jeolojik gerçeklik, İstanbul''un depreme hazırlığı konusundaki endişeleri de artırıyor.

“7,8 BÜYÜKLÜĞÜNDE OLMASI BEKLENİYOR”

Uzmanlar, genel anlamda Kuzey Anadolu Fayı''nda meydana gelebilecek yeni bir depremin 7,2 ile 7,8 arasında bir büyüklüğe ulaşabileceğini ve bunun da Türkiye''nin ticaret ve sanayi merkezi için yıkıcı sonuçlar doğurabileceğini tahmin etti.

Prof. Dr. Şengör, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bu büyüklükte bir depremin yakında gerçekleşeceğini ön görebiliriz, ancak yapabileceğimizin en iyisi bu. Bunu tahmin etmenin hiçbir yolu yok” ifadelerini kullandı.

"100 BİN KİŞİ ÖLÜR"

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından yürütülen bir çalışmada, İstanbul''da 7,5 büyüklüğünde bir depremin gece meydana gelmesi halinde ölü sayısının 14 binden fazla olacağı tahmin edildi.

Şengör ise ölü tahminini "Benim tahminim yaklaşık 100 bin kişi. Büyük bir yıkım olacak. Sadece sarsıntının doğrudan etkisini düşünemezsiniz, sarsıntıyı neyin takip edeceğini de düşünmelisiniz. Yağmalar, yangınlar, salgın hastalıklar olacak” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar