Naci Görür İstanbul’da zemini en sağlam semti açıkladı: Sondajla bile zor kazarsınız!

Naci Görür İstanbul’da zemini en sağlam semti açıkladı: Sondajla bile zor kazarsınız!
Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyüklüğünü aylar öncesinden bilen ve defalarca uyarıda bulunan Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul’da zemini en sağlam ve en zayıf semti açıkladı.

Beklenen büyük İstanbul depremine ilişkin kritik uyarılar yapan Naci Görür, İstanbul’da zemini en zayıf olan ilçenin Ataşehir, en sağlam semtin ise Çamlıca olduğunu açıkladı. Görür “Çamlıca''daki zemini sondajla bile zor kazarsınız" dedi.

Naci Görür, TV100''de “Sesimi Duyan Var mı?” programında beklenen Marmara depremine ilişkin açıklamalarda bulundu. Marmara Denizi sahilindeki tüm yerleşim yerlerinin depremi en şiddetli şekilde hissedeceğini söyleyen Görür, İstanbul genelinde zemini en sağlam ve en zayıf olan yerleri sıraladı.

Görür, “İstanbul’da beklediğimiz deprem minimum 7,2, maksimum 7,6’dır. Bütün hazırlıklar ve senaryolar buna göre yapılıyor” dedi.

Görür, şunları söyledi:

“İstanbul''da 7 büyüklüğünde bir deprem olduğunda eviniz sahile yakın bölgedeyse 9 şiddetinde hissedersiniz.

AVRUPA YAKASINDA DAHA FAZLA HASAR OLACAK

Avrupa Yakası''nda daha fazla hasar olacak. İstanbul''da depremin şiddetini en az hissedecek ilçeler kuzeydeki yerlerdir. Oralarda da 7-8 şiddetini bulan yerlerde vardır. Istrancalara doğru giderseniz bu daha da düşer. Güneyde en fazla 9, kuzeyde ise 6''ya kadar varır. Eski kayaların olduğu yerler sağlamdır. Özellikle sahilde plaj kumları ve vadilerin olduğu yerler hariç. Pendik, Tuzla, Maltepe, Kartal, Kadıköy''den kuzeye gidince sağlam zeminleri görüyorsunuz. Çamlıca''daki zemini sondajla bile zor kazarsınız.

Ataşehir zemini pek sağlam değil. Avcılar da dahil, kabul edilebilir nitelikte, inşaat yapılabilir niteliktedir. Büyükçekmece, Küçükçekmece çevresinde en ufak bir şey yapsan kayıyor."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar