Deprem profesörü uyardı: O il için tehlike çanları çalıyor!

Deprem profesörü uyardı: O il için tehlike çanları çalıyor!
Deprem profesörü olarak tanınan jeoloji mühendisi Prof. Dr. Naci Görür, Kahramanmaraş'ta üst üste gerçekleşen 2 depremin ardından uyarıda bulundu.

Kahramanmaraş’ta dün yaşanan depremin ardından bugün de Pazarcık ilçesinde saat 20.23''te 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem yerin yaklaşık 7.89 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Kandilli Rasathanesi de depremin 3.8 büyüklüğünde ve yerin 4.6 kilometre derinliğinde olduğunu açıklamıştı.

HEPSİ AYNI FAY HATTINDA!

Pek çok insan tarafından deprem profesörü olarak tanınan Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Naci Görür, depremle ilgili Twitter hesabından paylaşım yaptı. Birkaç gün önce Hatay''ın Baldıran ilçesindeki 4.7 büyüklüğünde meydana gelen depremi işaret eden Görür, bu depremlerin Doğu Hatay Fay zonunda meydana geldiğini söyledi.

Görür, bu depremlerin gerçekleştiği fay hattının Kahramanmaraş''ta 1822 yılında 7.2 büyüklüğünde deprem yaşayan hat ile aynı olduğunu hatırlatarak "Maraş bölgesi yer bilimciler için hassas bir bölge” dedi. Görür yaptığı paylaşımda "“Arkadaşlar 2 s önce Narlı, Pazarcık/K. Maraş''ta 4,0 deprem oldu. Bir kaç gün önce de aynı bölgede Baldıran/Kırıkhan''da 4,7 deprem olmuştu. Bu deprem Doğu Hatay Fay zonunda. Daha önce söylemiştim burada 1822''de 7, 2 deprem olmuş. Maraş bölgesi yer bilimciler için hassas bir bölge” dedi.



 




 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar