Deprem bölgesine giden Türk doktor yaşanan felaketi dünyaya duyurmak için İngilizce anlattı!

Deprem bölgesine giden Türk doktor yaşanan felaketi dünyaya duyurmak için İngilizce anlattı!
Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen iki büyük depremin ardından deprem bölgesine giden Türk kadın Türkiye’de yaşanan felaketi dünyaya İngilizce olarak duyurdu.

Kahramanmaraş 6 Şubat Pazartesi günü gece saatlerinde iki büyük depremle sarsıldı. Cumhuriyet tarihinin en büyük depremi olduğunu söylenen depremde 14 bin 351 kişi hayatını kaybederken, 63 bin 794 kişi ise ağır olarak yaralandı. Türkiye’nin 10 ilinden hissedilen deprem başta Kahramanmaraş olmak üzere Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay''da büyük hasarlara neden oldu.

Yaşanan felaketin ardından Türkiye’nin dört bir yanından insan depremzedelere yardım edebilmek için tek yürek oldu. Enkaz altında mahsur kalan bazı vatandaşlar sosyal medya hesaplarından seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Deprem bölgesine giden Türk doktorda yaşanan olayın felaketini İngilizce olarak dünyaya duyurup yardım istedi.

CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK DEPREMİ

Türkiye’de yaşanan felaketi İngilizce olarak dünyaya anlatan Türk doktor şu sözleri kullandı:

Merhaba, ben Türkiye’den bir doktorum ve Hatay’daki deprem bölgesine gidiyorum. 6 Şubat’ta yıkıcı bir deprem oldu. Türkiye’nin sevgili milletini derinden sarstı. Bu tarihin en yıkıcı depremlerinden bir tanesi.

"BU ZOR ZAMANLARDA YANIMIZDA OLUN"

Ülkemizdeki 10 şehre felaket bir şekilde zarar verdi. Ve sonrasında milyonlarca kişi evsiz kaldı. Temel ihtiyaçlara erişimleri olmadan. Yıkımın büyüklüğü yürek parçalayıcı. Ben doktor Güleç ve dünyadaki tüm doktor arkadaşlarıma sesleniyorum: Lütfen, bu zor zamanlarda yanımızda olun.

"TÜRKİYE İÇİN DAYANIŞMA GÖSTERİN"

Türkiye için dayanışma gösterin. Maddi destek yaparak. Ayni yardım yaparak. Zamanınızı ayırarak ve gönüllü olarak Yardımlarınızla bu zor günlerin üstesinden gelebiliriz. Ve bir kez daha güçlü bir millet olarak toparlanabiliriz. Güzel ülkemiz refah dolu günler geçirdi. Şimdi hep beraber bu felaketten birlikte kurtulalım. Her zamankinden daha güçlü olarak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar