Deprem bölgesindeki 42 bin Suriyeli ülkesine döndü

Deprem bölgesindeki 42 bin Suriyeli ülkesine döndü
Kahramanmaraş merkezli deprem gelişmesinin ardından Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yaklaşık 42 bin Suriyeli’nin gönüllü olarak ülkesine döndüğünü açıkladı.

Suriye sınırındaan verilen bilgiyle, Kahramanmaraş merkezli deprem gelişmesiyle yaklaşık 42 bin Suriyeli ülkesine geri döndü.

Reuters’a konuşan muhaliflerin kontrolündeki Bab el-Hava sınır kapısındaki Mazen Aluş adlı yetkili, Beşar Esad hükümetine muhalif grupların kontrolündeki dört sınır kapısından Suriyeli sığınmacıların geçişiyle ilgili bilgi verdi.

Suriyeli yetkilinin paylaştığı bilgilere göre, pazartesi itibariyle Cilvegözü (Bab el-Hava) kapısından yaklaşık 13 bin 500 kişi, Cerablus’tan yaklaşık 10 bin kişi ve Öncüpınar (Bab El Selam) ve Tel Abyad kapılarından da 7 biner kişi geçti.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan bir yetkili de, ülkelerine dönen Suriyelilerin sayısının pazartesi günü 40 bine ulaştığını doğruladı. Yetkili, Suriyelilerin ülkelerine dönmeleriyle bu sayının her gün arttığını da belirtti.

Milli Savunma Bakanı Akar da, Reuters’ın haberinden sonra depremlerin ardından yaklaşık 42 bin Suriyelinin gönüllü olarak ülkesine döndüğünü bildirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar