Suriye'de depremde 5 kişi hayatını kaybetti

Suriye'de depremde 5 kişi hayatını kaybetti
Hatay merkezli 6,4 büyüklüğündeki depremde Suriye'de 5 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Suriye''nin çeşitli noktalarında depremde can kaybı kaydedildiğini açıkladı. Hatay merkezli depremde Suriye''de Tartus''ta 1, Hama''da 1, Halep''te 3 kişi olmak üzere 5 kişi hayatını kaybetti.

Hama''da bir kadının ve Halep''te de 3 kişinin deprem nedeniyle hayatını kaybettiğini aktaran Gözlemevi, can kayıplarından bazılarının korku ve panik nedeniyle kalp krizine bağlı olarak gerçekleştiği belirtti. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, rejim kontrolündeki topraklarda deprem nedeniyle yaralanan yaklaşık 350 kişinin ise hastaneye başvurduğunu bildirdi.

Suriye Sivil Savunma ekipleri tarafından yapılan açıklamada ise, depremde yaklaşık 190 kişinin yaralandığı aktarıldı.

Öte yandan, Suriye''de halk geceyi zorlu kış şartları altında sokaklarda, araçlarda ve bahçelerde geçirdi. Artçı sarsıntılar nedeniyle korkan birçok kişi evlerine girmekten kaçındı.

İdlib''e bağlı Harem şehrindeki bir hastanede de depremin şiddeti büyük paniğe neden oldu. Depremin kaydedildiği esnada hastanede tedavi gören çok sayıda çocuk büyük korkuya kapıldı. Şiddetli sarsıntı nedeniyle korkan çocuklar, çığlık atarak ağlamaya başladı.(İHA) 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar