Denizli’nin ilk ve tek Kent Müzesi açıldı

Denizli’nin ilk ve tek Kent Müzesi açıldı
Denizli'nin ilk ve tek Kent Müzesi, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katılımıyla resmi olarak açıldı.

Bakan Ersoy, müzenin Denizli'nin hem ulusal hem de uluslararası imajına katkı sağlayacağını belirterek, müzenin açılışının bir ay boyunca ücretsiz olarak ziyarete açık olacağını duyurdu.

Eski Endüstri Meslek Lisesi'nin restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından Denizli Kent Müzesi olarak açılan mekan, Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen törenle hizmete girdi. Törene, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un yanı sıra Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve eşi Berrin Zolan ile birlikte davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkan Osman Zolan, törenin açılış konuşmasında uzun yıllardır beklenen bir güzelliğe kavuşmanın mutluluğunu ve heyecanını dile getirerek, Bakan Ersoy'un Denizli'nin turizm potansiyelini artırmak adına sağladığı güçlü desteğe teşekkür etti. Kent müzelerinin bir şehrin hafızasını, tarihini, kültürünü ve geçmişini yansıtan önemli mekanlar olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, kent müzesinin öneminin altını çizdi ve yeni nesillerin kentin öz benliğini, geçmişini ve kültürünü öğrenmesinin önemine değindi.

Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun ise Denizli Kent Müzesi'nin kentin geçmişini dijital ve fiziksel eserlerle sergileyeceğini belirtti. Müzenin, Denizli'nin geçmişini unutturmayacağını ve köklü tarihinden gelen değerleri gelecek nesillere aktararak bir kültür ve tarih merkezi olacağını vurgulayan Vali Coşkun, emeği geçen herkese teşekkür ederek müzenin hayırlı ve uğurlu olmasını temenni etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar