Deniz Çoban: Giresunspor maçının hakemleri ligin kaderini etkiledi

Deniz Çoban: Giresunspor maçının hakemleri ligin kaderini etkiledi
Eski hakem ve şimdinin spor yorumcusu Deniz Çoban, Giresunspor-Fenerbahçe maçı için, “Giresunspor maçının hakemleri ligin kaderini etkiledi” dedi.

UMUT CAN HALAVART-GÜNBOYU

Spor Toto Süper Lig 33. hafta maçında Bitexen Giresunspor ile deplasmanda karşılaşan Fenerbahçe 1-1 berabere kaldı.

Bu sonuçla Sarı kanarya kritik 2 puan kaybetmiş oldu.

Giresun’un attığı golde Szalai’nin hatası ve pozisyonun ofsayt olup olmadığı çok tartışıldı.

Konuyu Fanatik’teki köşesine taşıyan eski hakem Deniz Çoban, “Giresunspor maçının hakemleri ligin kaderini etkiledi” dedi.

Çoban’ın ilgili yazısı şöyle:

“İkili mücadeleler çoğunluktaydı. Hakemin kart ve faul hataları oldu. VAR yardımıyla Fenerbahçe lehine bir penaltı verildi. Doğru karardı. Benim açımdan tartışmaya mahal verecek bir pozisyon değildi. Bence dün, bu sezonun en büyük beş hatasından sayabileceğim bir VAR yanlışı yaşandı. Ve bence bu hata ligin kaderini de önemli ölçüde etkileyecek bir hataydı. Fenerbahçe’nin yediği golde Giresunspor savunmasından uzun vurulan topa Szalai belli belirsiz dokunuyor ve sonrasında ofsaytta olma ihtimali olan Sainz topu alarak gol pasını veriyor. Ofsayt kuralında bilerek oynama ile ilgili yorum bu sezon başında değişti. Yeni yorumda bir bilerek oynama yorumu için savunma oyuncusunun topla tamamen kontrollü şekilde oynaması gerekiyor. Bu anlattıklarımdan hareketle dünkü pozisyona VAR çizgisinin çekilerek Sainz’ın ofsaytta olup olmadığının tespiti gerekirdi. Bunun yapılmamış olması VAR odası tarafından yapılan kabul edilemez bir yanlıştı.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar