Arda Turan'ın Fatih Terim Fonu vurgununa nasıl para kaptırdığı ortaya çıktı

Arda Turan'ın Fatih Terim Fonu vurgununa nasıl para kaptırdığı ortaya çıktı
Arda Turan'ın, futbol dünyasından birçok ismin dolandırıldığı Fatih Terim Fonu vurgununa nasıl para kaptırdığı belli oldu.

Futbol dünyasından birçok ismin dolandırıldığı ‘Fatih Terim Fonu’ vurgunu olarak bilinen dolandırıcılık olayında, Arda Turan''ın nasıl dolandırıldığı ortaya çıktı. 

ARDA’NIN DOLANDIRILMA HİKAYESİ

Kanal D Haber''in aktardığına göre, Fatih Terim Fonu için Arda Turan''ın arazisini sattığı ve hatta üzerine kredi çekerek borçlandı.

Seçil Erzan 10 ay önce eski futbolcu Arda Turan''ı aradı. Banka bünyesinde kurulan özel bir fon olduğunu, özel müşterilerine haber verdiğini, kim ne kadar yatırdıysa ona göre kazanç sağlayacağını anlattı. Uzun süredir o banka müdürü ile çalışan Arda Turan çok para kazanacağına inanınca skandal başladı.

Arda bunun için de Eyüpsultan''daki arazisini sattı. Daha sonra da aynı bankada tam 33 milyon TL''lik kredi çekti. Toplamda 60 milyon TL''yi kendi elleriyle banka müdürüne verdi.

Eski futbolcu evrak istedi ancak o da hazırdı ancak tezgahın bir parçası olduğunu anlamadı bile. Banka müdürü kadın, Arda Turan şüphelenmesin diye aldığı paraya karşılık ona bir de kağıt verdi.

O kağıtta bankanın kaşesi ve kendisinin de ıslak imzası bulunuyordu. Arda Turan 1 ay sonra verdiği paranın 1 milyon dolarını geri aldı, kalanı ise alamadı, sistem çökmüştü. Dolandırıldığını da öyle anladı.

VURGUNUN ÖZETİ 

Fatih Terim''in de olduğu futbol dünyasından çok sayıda kişinin dolandırıldığı gerekçesiyle, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından bir operasyon yapıldığı ortaya çıkmıştı.

İstanbul Göktürk’te geçen hafta bir eve düzenlenen baskında özel bir bankanın Büyükdere şube müdürü olan Seçil Erzan gözaltına alındı. Çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

80 milyon dolarlık ''Fatih Terim Fonu'' vurgunu

Başlatılan soruşturmada tutuklanan sanık, resmi belgede sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık yapmakla suçlanıyor. Dava dosyasına göre sanığın, aralarında Galatasaray''ın ve Türk Milli Takımı''nın efsane teknik direktörü Fatih Terim ile Atletico Madrid ve Barcelona gibi dünya devlerinde forma giyen eski milli yıldız Arda Turan, Galatasaray''ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera ve eski futbolcu Selçuk İnan’ın da bulunduğu çok sayıda kişiyi dolandırdı.

Olay hakkında şikâyetçi bir kişinin beyanlarına göre sanığın, bir fon kurduğunu belirterek, "Dolandırıldığımdan şüphe edince fondan ayrılmak istedim. Müdire bana banka ibaresi taşıyan 3.5 milyon 1 milyon 523 bin dolarlık iki belge gönderdi" dedi. Sanığın 2010’larda Florya’da bankanın şube müdürüyken ilişki kurduğu müşterilerin güvenini kazandıktan sonra onlara özel bir fondan söz etmeye başladığı iddia ediliyor.

Dolandırdığı kişiler arasında Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu ve Semih Kaya’nın da olduğu eklenmişti.

VURGUNUN ÖZETİ

Bankacı tarafından dolandırılan isimler ve dolandırıldıkları miktarlar şöyle:

Arda Turan: 150 milyon TL

Emre Çolak: 100 milyon TL

Emre Belözoğlu: 86 milyon TL

Fatih Terim: 80 milyon TL

Fernando Muslera: 10 milyon TL

Mert Çetin: 1.5 milyon TL

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar