Danıştay savcısı İstanbul Sözleşmesi için mütalaasını açıkladı

Danıştay savcısı İstanbul Sözleşmesi için mütalaasını açıkladı
Danıştay savcısı mütalaasını açıkladı. Yapılan açıklamada, "İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararı hukuka aykırıdır" denildi.

DANIŞTAY SAVCISI İSTANBUL SÖZLEŞMESİ İÇİN MÜTALAASINI AÇIKLADI

Çok sayıda sivil, kurum ve kuruluş, yürütmenin durdurulması ve kararın iptali talebiyle Danıştay''da dava açtı. Danıştay''da açılan davalardan onunun duruşması, bugün Danıştay 10''uncu Dairesi''nde saat 9:45''te başladı.

Türkiye''nin İstanbul Sözleşmesinden çekilme kararına karşı açılan on dava bugün Danıştay''da görüldü. Danıştay savcısı, mütalaasında sözleşmeden çekilme kararının hukuka aykırı olduğunu belirtti.

Danıştay Savcısı, fesih kararına ilişkin yürütmenin durdurulması ve kararın iptali yönünde görüşünü açıkladı. Heyet, kararı daha sonra açıklayacaklarını bildirerek duruşmayı sonlandırdı.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Sözleşmesi’nin AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından feshedilmesinin üzerinden bir yıl geçti. 20 Mart 2021 tarihinde feshedilen sözleşmenin 1 Temmuz 2021’de yürürlükten kalkması büyük tepki çekti. Kadın örgütleri, barolar, muhalefet partileri yürütmenin durdurulması ve kararın iptali talebiyle dava açtı.

Açılan davalarda yürütmeyi durdurma talepleri reddedilirken fesih kararının iptali için son karar ise bugün verilecek. Ankara Barosu, Diyarbakır Barosu, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Serap Yazıcı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in açtığı davaların da aralarında bulunduğu 10 dosya bulunuyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar