Selçuk Geçer, daha kötü günler geliyor, dikkat dedi: İnsanlar batacak, sokakta kalacak!

Selçuk Geçer, daha kötü günler geliyor, dikkat dedi: İnsanlar batacak, sokakta kalacak!
Ekonomi piyasaları hakkındaki yorumları ile vatandaşın güveni ve sevgisini kazanan Selçuk Geçer, şahsi Youtube kanalından, ülkedeki sorunlara ilişkin detaylı açıklamalarda bulunuldu. Geçer, “ Bu saatten sonra konut alan ağlar kardeşim, batar kardeşim” dedi.

İNSANLAR SOKAKTA KALACAK!

Resmi Youtube kanalından video paylaşan ekonomi uzmanı Selçuk Geçer, gündeme ilişkin önemli konular hakkında detaylı açıklamalarda bulundu.

Geçer, Dolar’ın durumu hakkında şunları söyledi:

“Dolar şu sıralar 15.09 seviyesinde işlem görüyor. Niye yükseliyor? Çünkü bütün dünyada dolara talep var arkadaşlar. Bunu Euro-Dolar paritesinden de görüyoruz. Euro/Dolar paritesi 1,0556, bugün 1,0596 seviyesini gördü. Bu bize şunu gösteriyor, sadece gelişmekte olan ülkelerde değil, tüm dünyaya karşı Dolar güçleniyor. Bunu buradan da çekebilirsiniz. Bir de dolar endeksine bakalım. Dolar endeksi de dolara olan talebi gösteriyor. Bütün dünyadaki dolara olan talebi gösteriyor. Bu endeks ne durumda? 103,795 seviyesine gelmiş. Bu da demek oluyor ki dolara olan ilgi ve alaka artacak. Niye artıyor? Oysa Jerome Powell güvercin konuştu dediler. Bakın aynı gün söyledim, güvercin konuşmadı. Şu an faizi 75 baz puan arttırmayacağımız, ileride arttırmayacağımız anlamına gelmesin dedi. Yani, eğer piyasalardan umduğumuzu bulursak sorun yok, 50 Haziran’da, 50 Temmuz’da arttırırız demek istedi. Fakat satır arasında, eğer istediğimiz beklentiler karşılanmazsa, ki gelmeme ihtimali çok yüksek, o zaman 75 baz puan konuşuruz dedi adam… Göreceksiniz, bir sonraki toplantıda yüzde 75’i masaya getirecekler ve bunu normalleştirecekler.”

Dolar/TL için iki kritik tarih!

‘DERİNLEŞECEĞİNİ GÖSTERİYOR

Geçer, IMF’nin tahminlerine ilişkin şunları söyledi:

"IMF, dünyadaki 143 ülkenin ekonomisinin büyüme tahminlerini geriye çekti. Bu da büyümeyle ilgili krizin önümüzdeki süreçte daha da derinleşeceğini bize gösteriyor."

‘MERKEZ BANKALARI AGRESİFLEŞECEK’

Ekonomi uzmanı Geçer sözlerine şöyle devam etti:

"Yüksek enflasyon ve hızla düşen büyüme verileri ne anlama geliyor? Bunun adı stagflasyon. Büyük ihtimalle çarşamba günü ABD tarafından açıklanacak enflasyon verisi ve akabinde Avrupa''dan gelen enflasyon verisi yükselişi devam ettirirse stagflasyon korkusunu daha da artıracak bu da merkez bankalarının faiz konusunda daha da agresifleşmesini beraberinde getirecek. Türkiye''yi ekonomik anlamda daha zor günlerin bekleyecek.”

Konut destek paketlerinin detayları belli oldu - Dünya Gazetesi

‘BATAR KARDEŞİM’

Ülkedeki konut krizinin çok sıkıntılı yerlere gittiğini açıklayan Geçer, şunları söyledi:

“Size ne diyordum, mevduatta, en büyük zararı yaparsınız diyordum. Mevduat Nisan ayında yüzde 31 oranında zarar ettirmiş… Peki kimler kazanmış? Altıncılar kazanmış, dövize yatırım yapanlar kazanmış. Eve yatırım yapanların daha kazanıp, kazanmadığını bilmiyoruz. Evimin fiyatı 5 milyon oldu. 1’den aldım, 5’e çıktı. Eee satabiliyor musun? TÜİK açıkladı satılıyor demeyin, satılıyor gibi yapılıyor. Birileri piyasa ile oynuyor. Bana göre konut satışı, Türkiye gibi ülkelerde, para yok çünkü genel itibarıyla kredi üzerinde olur. Kredi satışları dipteyse ve ikinci el üzerinden çok yüksek satış rakamları varsa, orda çok büyük kandırmaca ve balon vardır. Bakın çok net söylüyorum, konut sektörü garip bir tarafa gidiyor. Konut balonu acayip şişmiş durumda. Kim ne derse desin, bu saatten sonra konut alan ağlar kardeşim. Konut alan batar kardeşim. Bir mal tepeden alınmaz, biz şu an konutta tepenin tepesindeyiz. Bir takım organizatörler çıkmışlar kendi aralarında, yok Ruslar alıyor, yok arpalar alıyor diye dedikodu yayıp, fiyatları bilinçli bir şekilde yukarı çekiyor. Fiyatları şişiriyorlar. Bu konut krizi böyle büyümeye devam ederse, batanlar olacak, sokakta kalanlar olacak.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar