Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan zincir market açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan zincir market açıklaması
Çorum'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tarım Kredi Kooperatifleri'nde 40 üründe indirim yapılacağını hatırlattı ve "Bazı zincir marketler de kendilerini buna göre ayarlayacak" diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ZİNCİR MARKET AÇIKLAMASI

Gıda fiyatlarına yönelik alınan önlemlere dikkat çeken Erdoğan, ESK''dan sonra Tarım Kredi Kooperatifi Marketlerinin de belirli ürünlerde indirime gideceğini açıkladı.

İNDİRİMLE İLGİLİ NE DEMİŞTİ?

Erdoğan, "Marketlerde benim vatandaşımı dara sokanlar, Tarım Kredi Kooperatifi talimatı aldı. Bundan böyle koyun, kuzu etinde yüzde 25 indirimi başlattık. Tarım Kredi Kooperatifi Başkanı''yla da konuştum. Büyükbaş hayvanlarda da yüzde 30-35 gibi bir indirimle onların da satışına başlayacağız. Ülkemizin her yerinde malum koyun-kuzu geçerli değil. Mesela Karadeniz''de daha çok büyükbaş makbuldür. Oralarda büyükbaşın kesiminde kuşbaşı, kıyma, biftek, pirzola vs... Bunu piyasaya sürdüğümüzde ve hele hele yüzde 30-35 gibi bir indirimi başlatınca vatandaşım ona da alışacak. Ve bu, piyasaların dengesini bozanları da hizaya getirecek." ifadelerini kullandı.

"ZİNCİR MARKETLER KENDİNİ AYARLAYACAK"

Cumhurbaşkanı Çorum''da yaptığı konuşmada, Tarım Kredi Kooperatifleri''nde gerçekleşecek olan indirimin zincir marketlere de yansıyacağını şu sözlerle duyurdu: Küçükbaşta yüzde 20-25 indirim yaptık. Büyükbaş hayvanda da yüzde 30-35 indirime gidiyoruz. 40 çeşit üründe Tarım Kredi Kooperatifinde indirime gidiyoruz. Piyasaları daha da rahatlatacağız. Bazı zincir marketler de kendilerini buna göre ayarlayacak.

İSTANBUL ZİRAAT ODASI BAŞKANI NE DEMİŞTİ?

İstanbul Ziraat Odası Başkanı Ömer Demir, en büyük maliyet olan akaryakıt fiyatlarının gerilediğini ve bu sebeple fiyatların zincir marketlerde de geri çekilmesi gerektiğini vurguladı. İndirimlerin zincir marketlere yansıyıp yansımayacağı konusunda Ömer Demir şu değerlendirmede bulundu:

“Olması lazım. Olması gerekiyor. Mazot 30 liraya çıktı. Nakliye arttı. Fiyatlarda yükselince ''biz zam yapmak zorunda kaldık'' dediler. Şimdi akaryakıt geriledi. Peki bu düşüşe rağmen neden fiyatları aşağı düşürmüyorsunuz?”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar