Cumhurbaşkanı açıkladı! Alış fiyatı belli oldu...

Cumhurbaşkanı açıkladı! Alış fiyatı belli oldu...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı'nda Toplu Açılış Töreni'ne katıldı. Burada çeşitli açıklamalarda bulunan Erdoğan, aynı zamanda sultani çekirdeksiz kuru üzümün alım fiyatını da açıkladı.

CUMHURBAŞKANI AÇIKLADI! ALIŞ FİYATI BELLİ OLDU...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı’nda Toplu Açılış Töreni’ne katıldı. Burada kuru üzüm alım fiyatlarını açıklayan Erdoğan, “Geçen yıl kuru üzüm alım fiyatları 13 TL idi, bu yıl da değerlendirmelerimizi yaptık. Fiyat olarak 27 TL olarak belirledik. TMO, çekirdeksiz üzümü 27 TL’den alacak” dedi.

Erdoğan, konuşmasında şöyle dedi:

Alım fiyatlarını hasat döneminin başında ilan etmemizin sebebi üreticimizin emeğinin hakkını alabilmesini sağlamak her hangi bir istismara meydan vermemektir. Ülkemize yılda 500 milyon dolarlık ihracat geliri kazandıran 9 numaralı Sultaniye Çekirdeksiz kuru üzümün TMO''muz, çiftçi kardeşlerimizi mağdur etmeyiz.

Geçen yıl bu 13 liraydı. Şimdi bu yılda Cumhurbaşkanınız bütün arkadaşlarımızla değerlendirmemizi yaptık ve fiyat olarak, en güzlü devlet en güçlü çiftçi olarak fiyatımızı 27 lira olarak belirledik. Nasıl bereketli mi?

Yani sizin bu bereketiniz var ya, bu samimiyetiniz var ya inşallah üzümlerdeki bereketi de artıracaktır. İnşallah 2 gün içerisinde üzümlerimizi toparlayıp bir hafta içinde kurutup hemen yola koyulalım. İhracatımızı da buna göre yapalım. Kuru üzüm fiyatımızın üreticilerimize, ihracatçılarımıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar