Seçime mi gidiliyor? Erdoğan'dan gece yarısı flaş atama kararı

Seçime mi gidiliyor? Erdoğan'dan gece yarısı flaş atama kararı
2023 seçimlerine geri sayım sürerken hemen her gece yeni atama kararlarına imza atan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamuoyunda sıkça tartışılan isimlerden Merve Kavakçıya yeni görev verdi. Söz konusu karar, seçimlere az bir süre kala AKP seçmenine kenetlenme çağrısı olarak yorumlandı.

Ankara''da Millet İttifakı''nın adayının kim olacağı tartışmaları sürerken, gece yarısı Resmi Gazete''de yayımlanan atama kararları büyük ses getirdi.

Erdoğan''ın imzasıyla bazı kurumlara yeni atamalar gerçekleştirilirken, bazı isimlerin ise görevlerine son verildi.

Karara göre, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğüne Turan Kuloğlu, Adalet Bakanlığı Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığına İbrahim Çetin, Adalet Bakanlığı Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Dairesi Başkanlığına Meral Gökkaya atandı. Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Yunus Alkaç görevden alınırken yerine Enis Yavuz Yıldırım, Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Genel Müdürü Ali Erdem görevden alınırken yerine Servet Gül, Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Ertuğrul Çekin görevden alınırken yerine Tahir Hırslı, Adalet Bakanlığı İcra İşleri Daire Başkanı Alim Polat görevden alınırken yerine Yusuf Arapoğlu atandı. 

Ayrıca, Dışişleri Bakanlığı Dış Politika Danışma Kurulu üyeliğine Merve Safa Kavakcı ve Serdar Kılıç atandı. 

SEÇİM ADIMI MI?

Erdoğan''ın son zamanlarda aldığı atama kararları yaklaşan seçimler öncesinde iktidar seçmenine mesaj olarak yorumlanırken, kamuoyunda adı sıklıkla tartışmalar ile gündeme gelen Kavakçı''ya verilen görevin amacı olarak sağ seçmende yeniden bir hareket yaratılmak istediği tahmin ediliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar