Bakan Nebati’den gıdada indirim açıklaması! Tüm marketlere talimat verildi

Bakan Nebati’den gıdada indirim açıklaması! Tüm marketlere talimat verildi
Ekonomik durum hakkında bazı açıklamalarda bulunan, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, gıda fiyatlarıyla ilgili atılacak adımlardan bahsetti.

GIDADA İNDİRİM AÇIKLAMASI! TÜM MARKETLERE TALİMAT VERİLDİ

Gıda enflasyonuna karşı adımlar atmaya devam edeceklerini duyuran Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, diğer zincir marketlere de indirim çağrısında bulundu.

Nebati şunları söyledi.

“Pandemi sürecinde gıda fiyatlarında artışlar tetiklenmişti. Rusya – Ukrayna savaşı ile bu küresel kriz daha da derinleşti. Ancak buna karşın bizler vatandaşımızın maruz kaldığı gıda enflasyonu ile etkin bir şekilde mücadele ediyoruz. Bunun için de Tarım Kredi Kooperatif marketlerinde yeni indirim kararları alındı. Cumhurbaşkanımızın girişimleri ile kısa bir süre önce Tahıl Koridoru anlaşması yapılmış ve hububat fiyatlarında küresel ölçekte düşüşler yaşanmıştı. Petrol fiyatlarında da son haftalarda gevşemeler olduğunu takip ediyoruz. Bunun üzerine bizim ülke olarak tarımsal üretimde kapasitemizi artırdığımızı görüyoruz. Tüm bunlar gıda fiyatlarında bir gerilemeyi beraberinde getiriyor

‘GELEN İNDİRİMLER’

Gıda fiyatlarında indirimlerin başlayacağını söyleyen Bakan Nureddin Nebati, “Şimdi Cumhurbaşkanımızın önderliğinde gıda fiyatlarının düşmesi için yeni bir adımı daha atıyoruz. Tarım Kredi Kooperatif marketlerinde 15 Ağustos Pazartesi itibariyle 30’dan fazla temel tüketim maddesinde indirimli fiyat uygulamasına geçiş yapılıyor. Vatandaşlarımızın harcamalarında fiyat gerilemeleri meydana gelecektir. Biz bu adımı vatandaşlarımızın yanında olduğumuz için attık. Ancak sadece Tarım Kredi Kooperatif marketler yetmez. Bu yapılacak indirimler diğer zincir marketler tarafından da takip edilmelidir. Fiyat etiketlerine bunun olumlu yansımasını bekliyoruz. Fiyat takip sistemimizle gelişmeleri anlık olarak izliyoruz.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar