SADAT'la hiçbir ilgim yok

SADAT'la hiçbir ilgim yok
AKP Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yargıtay'ın Canan Kaftancıoğlu kararı üzerinden Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun SADAT'a gitmesine de "Masum bir gündem oluşturma çabası değil" dedi.

Erdoğan''ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

19 Mayıs milletimizin şartların en zor olduğu dönemde bile kendi yolunu çizme iradesinin göstergesidir.

Türkiye''nin kapsamlı ve iddialı vizyona sahip tek parti AK Parti, tek siyasi birliği, Cumhur İttifakı''dır. İnşallah AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak önümüzdeki dönemde eser ve hizmet siyaseti ile yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz. 

Dünyada deniz üzerinde 5 havalimanı var, ikisi bizim ülkemizde, Ordu-Giresun ve Rize-Artvin havalimanları.

2023 bizim için bir final değil, büyük ve güçlü Türkiye için yeni bir milar, yeni bir başlangıç olacaktır. 2023 seçimleri, büyük ve güçlü Türkiye hedeflerimizin kilit taşı olacaktır. 

Eser ve hizmet siyasetimizden, demokrasi ve kalkınma programlarımızdan taviz vermeden samimiyetle çalışacağız.

KAFTANCIOĞLU''NA VERİLEN CEZA

CHP İstanbul İl Başkanı''nın mahkumiyet kararının onaylanmasının ardından bize yönelik iftira kampanyası başlattılar. Yargı kararları eleştirilebilir ama kişilik haklarına saldırı derecesine varan sözler siyasetin değil hukukun konusudur. Ettikleri her kem sözüm hesabını hukukta verecekler.

KILIÇDARDOĞLU''NUN SADAT ZİYARETİ

SADAT''ın yöneticileriyle, kendileriyle yakından uzaktan hiçbir alakam olmadığı halde, bizim şu anda kullandığımız adeta darbeci bir kuruluş olduğunu söyleyecek kadar terbiyesizleşiyor. Bunun, Türkiye''nin, arabulucu rolüne ve sınırları dışında yürüttüğü operasyonlara karşı bir cevap olduğunu iyi biliyoruz.

ATATÜRK HAVALİMANI TARTIŞMASI

Henüz SADAT tartışması bitmeden Atatürk Havalimanı''nda inşa edeceğimiz Millet Bahçesine binbir yalanla saldırmaya başladılar. Atatürk ismi üzerinden fırtına koparanların amacı kendilerine kalkan yaparak kendi kirli gündemlerini inşa etmektir. Tüm darbecilerin demokrasimize yaptıklarını gizlemek için kullandıkları hep Atatürk ismi olmuştur. Dertleri Atatürk''ün ismine sahip çıkmak değil. Mesele Atatürk değil, Türkiye''nin ve milletin kazanımları. 

Dünyanın ilk 3 havalimanından bir tanesidir. Konumu, kapasitesi, alt yapısı bu eseri itibarsızlaştırma çabaları beyhudedir. Atatürk Havalimanı''na yapacağımız Millet Bahçesi''ne çevrecilik diye karşı çıkmaları tam bir garabettir.  Bu hizmete itiraz edenin bırakın çevreciliğini, siyasetçiliğini, insanlığından şüphe etmek lazım. Ülkemizin gururu olacak Millet Bahçesi''ni bir de yabancılara satılacak diye milleti galeyana getirmeye çalışıyor.

Aliya İzzetbegoviç''in karargahını mağara olarak nitelendirenlere en iyi cevabı Boşnak kardeşlerim sandıkta verecektir. 

29 Mayıs İstanbul''un Fethi''ni Atatürk Havalimanı''nda kutlayacağız.

SIĞINMACI SORUNU

Son günlerde yapılan Suriyeli sığınmacılarla ilgili yapılan tartışmalar da kirli oyunlarının bir parçasıdır. CHP''nin husumet ve kin kokan yabancı düşmanlığı söylemlerine karşı çıkıyoruz. Dünyadaki tüm mazlumların, mağdurların haklarını savunmak tarihi bir sorumluluktur. 

FİNLANDİYA VE İSVEÇ''İN NATO ÜYELİĞİ

NATO''daki müttefiklerimizden bizim hassasiyetlerimizi anlamalarını ve destek vermelerini bekliyoruz. Türkiye''nin kendi sınırlarını korumadaki çabalarını anlamalarını bekliyoruz. Siz bize teröristleri vermeyeceksiniz, sonra bizden NATO''ya girmek için destek bekleyecesiniz. PKK''ya destek verip üyelik için destek istemek tutarsızlıktır. Bize teröristleri iade etmeyen ülkelerin NATO üyeliğine "evet" diyemeyiz. NATO''nun genişlemesi, bizim için hassasiyetlerimize gösterilecek saygı oranında anlamlıdır.

Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok, güvenliğimizi tehdit eden eylemleri kaynağında kurutmakta kararlıyız. NATO''daki ortaklarımız Türkiye''yi hedef alan terör örgütlerine silah ve mühimmat göndermedi mi? Yüz milyonlarca euroyu veriyorlar, terör örgütleri daha da palazlansın diye. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar