Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan 'Türkiye Ekonomi Şurası' toplantısında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Yüksek faizin nelere mal olduğu ortada. Yüksek faizle gerçek anlamda yatırım ve üretim yapabilir miyiz? Mümkün değil. Öyleyse bizim bu noktada çok dikkatli olmamız lazım, yatırımcımızı faize ezdirmememiz lazım" dedi.

Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Odalar Borsalar Birliği'nin (TOBB) 'Türkiye Ekonomi Şurası' toplantısında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın konuşması şöyle:

Biz buralara gökten zembille inmedik, vesayetin paraşütüyle de inmedik. Hayatın merdivenlerini teker teker tırmanarak buralara geldik. Ömrü boyunca devletten aldığı maaş dışında iş tecrübesi olmayanların kürsülerden esip gürlemeleri teneke tıngırtısının ötesinde bir anlama sahip değildir.

Bunların önüne geldiği rakamlarla ilgili en küçük fikirlerinin olmadığını en iyi sizler biliyorsunuz. Daha Kıbrıs meselesinin ne olduğunu, Maraş’ın açılmasının ne anlama geldiğini bilmeyenlere ekonomiyi izah etmek mümkün değildir. KKTC Cumhurbaşkanı bunları davet ediyor, bunlar davete icabet etmiyor, ben oraya gittim, bizi niye girmedin havasına girerek yine beni eleştiriyor.

Senin Kuzey Kıbrıs diye bir aşkın var mı? Aynı şeyleri bunlar Azerbaycan’da, Suriye’de, Libya’da yapmadı mı? Hiçbir projesi, hiçbir hayali olmayan, dışardan gelen senaryoların tetikçiliğini yapmak dışında müktesebatı olmayanların ekonomiyle ilgili ahkam kesmesi gülünçtür.

Yüksek faizin nelere mal olduğu ortada. Yüksek faizle gerçek anlamda yatırım ve üretim yapabilir miyiz? Mümkün değil. Öyleyse bizim bu noktada çok dikkatli olmamız lazım, yatırımcımızı faize ezdirmememiz lazım.

Attığımız tüm adımlarda sizlerle oluşturduğumuz ortak akıldan faydalanıyoruz. Türkiye’nin 18 yıldır büyük yol kat ettiği demokrasi yolculuğumuzda odalarımız ve borsalarımız büyük katkı verdi. Ben, bir çok sanayicilerimiz ile oturup konuştuğumuzda hep beni faiz bitirdi derlerdi. Bunu söyleyen insanlara zulmetmek yar mıdır? İnşallah biz bunları da tersine çevireceğiz.

Sizlerin dirayeti ve kabiliyeti ile önümüze çıkan engelleri aşarak yolumuzda yürümeye devam edeceğiz. Özellikle nakit akışından teşviklere kadar bir çok destek paketini sizler için verdik.

Salgından olumsuz etkilenen onlarca sektörde vergi ve primleri 6 ay erteledik. Şimdi önümüzde yeni bir dönem var. Artık çok daha güçlü bir şekilde istihdama, üretime ve yatırıma odaklanacağız.

Sizlerden gayretinizi arttırmanızı, azminizi güçlendirmenizi istiyorum. Türkiye’de reformlar ve başarılarla dolu sürdürülebilir büyümeyi politikalarımızın merkezine aldığımız 18 yılı geride bıraktık. 81 ilin tamamında her bir haneye dokunan hizmetler geliştirdik. Tıpkı bugün olduğu gibi sizlerle istişareler yapmaya devam ettik

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar