Cumhur İttifakı'nı destekleyen Cübbeli Ahmet’in oy kullandığı sandıkta kazanan kim çıktı

Cumhur İttifakı'nı destekleyen Cübbeli Ahmet’in oy kullandığı sandıkta kazanan kim çıktı
31 Mart seçimlerinde Cumhur İttifakı'na oy isteyen ve vermeyenlerin günaha gireceğini söyleyen Cübbeli Ahmet’in oy kullandığı sandıktan sürpriz bir isim çıktı.

Son günlerde İsmailağa Cemaati ile arasındaki kavgalarla gündemden düşmeyen Cübbeli Ahmet, 31 Mart seçimlerine ilişkin verdiği fetva ile dikkatleri üzerine çekmişti.

Cübbeli Ahmet Cumhur İttifakı’na oy vermeyenlerinin günaha gireceğini söylemişti. İsmailağa Cemaati’nin ihraç ettiği Cübbeli Ahmet’in oy kullandığı sandıktan ise CHP’nin İBB Adayı Ekrem İmamoğlu çıktı.

Cübbeli Ahmet Hoca'nın Boyu Kaçtır? - Güncel Oku

Gazeteci İsmail Saymaz köşe yazısında Cübbeli Ahmet’in oy kullandığı sandığa dair bilgileri şöyle aktardı:

İsmailağa’dan aforoz edilen Cübbeli Ahmet ise Cumhur’a oy vermenin caiz olduğu ve vermeyenlerin günaha gireceği yönünde fetva verdi. Cübbeli’nin fetvasının nasıl sonuç verdiğini merak ediyordum.

Oy kullandığı İçerenköy Hasan Leyli Ortaokulu’nda 1104 numaralı sandığın büyükşehir sonuçları şöyle:

CHP: 130

AK Parti: 104

YRP: 8

DEM: 1

İyi Parti: 4

MHP: 0

İlçe belediye başkanlığı seçimlerinde de CHP, AK Parti’ye fark atıyor.

Cübbeli Ahmet'in İmamoğlu fetvası Çarşamba'da sandıktan ne çıktı? İsmail Saymaz paylaştı - Internet Haber

Cübbeli Ahmet, seçim sonuçlarını değerlendirirken de yine İsmailağa Cemaati’ni hedef göstererek şunları söylemişti:

Bu seçimi Fetö’nün tarîkatların içerisine girmesinin bir tezâhürü olarak değerlendirebilirim. Nitekim her seçimde Cumhur İttifâkı’na açık destek yayınlayan İsmailağa’nın bu seçimde hiçbir resmî sitesinde seçimi ve Cumhur İttifâkı’nın ismini geçirmemesi, Tayyip Bey Hasan Efendi’yi ziyaret ettiğinde ilk paylaşımlarda Murat Kurum Beyefendi’nin fotoğrafını paylaşmamaları ancak 40 dakika sonra paylaşsalar da haberlere ilk fotoğrafın yansıması nedeniyle ziyaretin genel bir ziyaret ve duâ çerçevesinde anlaşılması ve fıkıh heyetlerinin insanları uyandırması gereken en mühim konuda: “Cumhur İttifâkı’nı kaybettirip DEM iltisaklı grupları kazandırmanın caiz olmadığı” hususunda milleti uyarmaması, bâhusus Saadet ve Yeniden Refah Partisi gibi partilerin bu seçimde özellikle İstanbul bazında çok büyük rol oynayacakları göz önünde bulundurularak bu hususta: “Ehveni şer de olsa hâlis şerre karşı onu desteklemek vaciptir, dolayısıyla İstanbul gibi yerlerde Cumhur İttifâkı’ndan başkasına rey verip mahzâ şerri kazandırmak câiz değildir.” fetvasını yayınlamaması bizi bu duruma getirmiştir.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar