Baturhan Öğüt iki yeri işaret etti 7,6 ve 7,8 büyüklüğünde iki deprem vuracak

Baturhan Öğüt iki yeri işaret etti 7,6 ve 7,8 büyüklüğünde iki deprem vuracak
Deprem Araştırmacısı Baturhan Öğüt Tayvan’da meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından Türkiye’deki kritik yeri işaret ederek uyardı.

Türkiye, Yunanistan derken bir deprem de Doğu Asya’da bulunan Tayvan’da meydana geldi. Tayvan’da son 25 yılda meydana gelen en büyük depremi olarak kayıtlara geçen depremin büyüklüğü 7,4 olarak açıklandı.

Tayvan'da 7,4 büyüklüğünde deprem

Ölü sayısının artmaya devam ettiği depremde 900'den fazla kişinin yaralandı, en az 77 kişi de enkaz altında kaldı.

Tayvan'da 7,4 büyüklüğünde deprem: Ölü sayısı artıyor - Patronlar Dünyası

Tayvan depremi ve dün meydana gelen Malatya depremin ardından gözler yeniden “Türkiye’de büyük bir deprem olur mu?” sorusuna çevrildi.

Yaptığı uyarılar ve analizlerle dikkatleri üzerine çeken, depremleri nokta atışı bilen Deprem Araştırmacısı Baturhan Öğüt iki deprem sonrası uyardı.

Resim

“20 ŞUBAT ANTAKYA DEPREMİ İLE EŞ DEĞER”

Sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yapan Öğüt “Japonya açıklarında 100 km derinlikte 6,4'lük bir deprem meydana geldi. Dünkü 7,4'lük Tayvan depreminin P dalgasının uyguladığı basınç sonucunda olmuş olabilir. 15.600 TNT patlayıcı yıkım gücüne eş değer bu deprem 20 Şubat Antakya depremi ile eş değerdir” diyerek Antakya’ya bir kez daha dikkat çekti.

Öğüt son aylarda aktifleşen yanardağlara ilişkin de bir değerlendirme yaptı.

Yellow Stone Yanardağı’nda son 4 senedir 20 ila 5 km derinlikte olan depremlere vurgu yapan Öğüt “Üst kabuk deformasyonunun arttığını ve yakın zaman da patlama evrelerine gireceğini göstermekte” dedi.

ekran-goruntusu-2024-04-04-083243.png

“7,6 VE 7,8 BÜYÜKLÜĞÜNDE İKİ DEPREM VURACAK”

Öğüt, şöyle uyardı: Amerika'da Los Angeles ve California'yı en geç 2038'e kadar 7,6 ve 7,8 büyüklüğünde iki deprem vuracak.

Avrupa'da İtalya Napoli şehrinin altında bulunan campi flegrei yanardağında son kabuk deformasyonu 150 cm'yi geçmiş durumda. Patlama evresini bu yüz yıl içinde tamamlayarak çok güçlü bir patlama sergileyecek. Burada olacak bir patlama Ülkemizin batısı dahi olmak suretiyle Orta-Batı Akdeniz coğrafyasında yaşamı bitirebilir.

Tayvan'da 7,4 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi - Son Dakika

“2040 YILINA KADAR…”

Aynı şekil Ölü deniz kırığı üzerinde bulunan İsrail ve komşu ülkelerini 2040 yılına kadar 7,7 büyüklüğünde bir deprem vuracak. Sermada segmentinin kırılması sonucunda kızıl denize kadar domino etkisiyle peşi sıra 6,5 ila 7,7 arası depremler göreceğiz.

ekran-goruntusu-2024-04-04-083208.png

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar