Cübbeli Ahmet Hoca hakkında flaş gelişme

Cübbeli Ahmet  Hoca hakkında flaş gelişme
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Cübbeli Ahmet'in "iç savaş" sözleri nedeniyle ifadesine başvuracak

Cübbeli Ahmet hakkında flaş gelişme

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Cübbeli Ahmet adı ile bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün katıldığı yayında kullandığı "Türkiye'de 2 bin selefi derneği var. Şahıslar pompalı, iç savaşa hazırlanıyorlar" sözleriyle ilgili ifadesine başvuracak.

Haberler.com'da yer alan habere göre; Kamuoyunda "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün "2 bin selefi dernek silahlanıyor, iç savaşa hazırlanıyorlar" sözleriyle ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Başsavcılık, Cübbeli Ahmet'in "iç savaş" sözleri nedeniyle ifadesine başvuracak.

Cübbeli Ahmet ismiyle bilinen Ünlü ise, sosyal medya hesabından, "Ben cemaatler ve tarîkatlar silahlanıyor" demedim, "Selefî dernekler silahlanıyor" dedim ama din karşıtı bâzı yayın organları kasıtlı olarak lafı 'Cemaatler ve tarîkatlara’ çevirdiler." ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programına konuk olan Cübbeli Ahmet Hoca adıyla bilinen Ünlü, Türkiye’de 2 bin selefi derneğinin olduğunu belirterek, “Şahıslar pompalı. İç savaşa hazırlanıyorlar. Özellikle Batman, Adıyaman taraflarında çok selefi akım var. Bu silahlanmayı durdurun. Yarın bu işin önünü alamayız. Birisi ‘şeyhim ‘ diye cihat ilan edecek, öbürü Mehdiyim diyecek. Birbirine öldürür bu Müslüman millet. Asker bunları vurmak zorunda kalacak. Mutlaka kontrol edilmesi lazım” ifadelerini kullanmıştı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar